RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riktig og galt om kunstisbanen

Undertegnede skal ikke med dette gå inn å svare for Ullern Avis Akerspostens lederspalte torsdag 3. juli (det klarer de helt sikkert mye bedre selv), en lederspalte som naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad med Paal Espen Hambre i spissen tydeligvis føler er en sammenhengende kritikk mot aksjonen. Vil allikevel komme med et spørsmål til Hambre: Hva hadde du trodd? I den samme lederspalten gikk avisen så vidt jeg kan huske som noe av det første i artikkelen ut og sa de aldri har prøvd å skjule sin begeistring for banen. Man kan ikke forvente at de skal skrive noe positivt om den type skremselspropaganda som dere presterte å legge i mange postkasser. Undertegnede oppfattet dette protestskrivet som ensidig svartmaling av saken, uten rot i virkeligheten. Det er greit at tilhengere og motstandere av en sak har forskjellige meninger, men dette protestskrivet er jo ikke i nærheten av sunn fornuft.

Jeg er selv en stor tilhenger av denne banen og ble derfor passe oppgitt over hva noen får seg til å skrive bare de slipper å få denne banen i nabolaget. Er selv trener for et av bandylagene i Røa og har to gutter som er aktive spillere. I løpet av bandysesongen er jeg på Røabanen uten overdrivelse i snitt tre kvelder i uken + én dag i løpet av helgen. Har ennå til gode å oppleve rockekonserter eller 300 til 500 biler på banen hver dag pga av treninger og kamper. Eventuelle rockekonserter er jeg selv heller ikke tilhenger av da jeg bor i nærhet av den planlagte banen og vil således høre den type arrangement svært godt, men det er da heller ingen som har sagt dette verken i prosjektgruppen eller Røa IL.

Hvert år, på tampen av sesongen, arrangerer Røa Bandy Skøytedisco for alle medlemmer og andre som har lyst. Det spilles musikk på et transportabelt lydanlegg som blir rigget opp kun for dette arrangementet. Lysanlegget blir slått av og barn og voksne har fakkeltog på banen. Kvelden avsluttes som regel rundt kl. 21.00.

Ved siden av dette arrangementet er det også en helg hvor den årlige bandyturneringen blir avholdt med start lørdag morgen og slutt søndag kveld. Det er klart at dette arrangementet medfører noe trafikk, men det er ingen ting mot den trafikken det er over Voksenkrysset en godværs søndag.

Har også lyst til å komme inn på lysanlegget. Er ikke selv noen lysekspert, men skjønner ikke hvordan dette kan bli så veldig sjenerende når master med lys blir vendt nordover. Det er jo i sannhet ingen naboer på nordsiden av banen. At dette lyset kan virke blendende eller sjenerende for naboer på andre siden av banen virker ikke særlig trolig. Tvert imot er det nok også mange som kan finne det de ser av lys som hyggelig en mørk høst- eller vinterkveld .

Du skriver også i innlegget "det trenger ikke være slik at vi må velge mellom idrett eller levelige forhold i nabolaget, det går an å få begge deler". Hva du og de andre initiativtakere i protestaksjonen mener er levelige forhold i nabolaget, er selvfølgelig opp til dere selv, men i deres forsøk på hindre denne banen, ikke få det til å bli nabolagets undergang . Jeg synes også at dere skal slutte å beskrive banen som et gigantisk monsteranlegg fordi dette virker bare dumt. Det er ikke noe anlegg som Vikingskipet eller Bislett stadion med tilhørende tribuner som rommer opp til ca. 20.000 tilskuere som skal bygges, det er en skøytebane. Det som eventuelt er en fare for nabolaget må vel heller være naboer som sprer den type propaganda/holdninger og på den måten forsurer et ellers meget hyggelig sted og bo.

Jeg håper at de som er i tvil om prosjektet, tar direkte kontakt med prosjektet eller sjekker Reguleringsplanen som nå ligger ute, i stedet for å høre på rykter og feilinformasjon fra protestaksjonen.

Hans Jørgen Werner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere