*Nettavisen* Nyheter.

Riktig parkering ved Hundesletta

PARKERING: Mange setter fra seg bilen nederst i Jomfrubråtveien ved Hundesletta. Men er det lov? Foto: FOTO:ARNE VIDAR JENSSEN

Er det lov å parkere i Jomfrubråtveien ved Hundesletta? Det spørsmålet stiller Dag Jarnøy på vegne av brukere av området.

Klikk på bildet for å forstørre.

p-FORBUD: Hvor gjelder dette skiltet? På plassen langs veien eller inne på friområdet?

EKEBERG/JOMFRUBRÅTVEIEN: – I enden av Jomfrubråtveien rett før snuplassen ved «Hundessletta» (Svenskesletta) har man i alle år parkert langs veien. Det er faktisk ganske bredt her så biler kan stå på tvers. (Eventuelt mange på skrå). Det er satt opp et skilt hvor det står at all kjøring og parkering er forbudt, sier Jarnøy.– Skiltet står slik at man ved første øyekast tolker det dit hen at det er ut på gressletta. Men det er nesten umulig å få kjørt ut på gressletta da det er masse steiner langs kanten.

Skilting

Jarnøy mener at dette skiltet likner mye på skiltet som står på toppen av Kongsveien ved nedkjørsel til Kongsveien Barnehage, og her er det forbudt å parkere.

– Kan avisen sjekke hva som er riktig. Kan man parkere i veikanten? Mange kommer kjørende med sin hund for å lufte den eller delta på diverse kurs. Og noen kommer litt langveisfra for å gå en tur. Det er ikke til sjenanse for noen om det står noen biler her, argumenterer Dag Jarnøy.

– Skal det være forbud, burde det være ut over en gitt tid på f.eks. en time eller tre.

Les også: «Fiffen» i Oslo vest truer vanlige bilister

Oppklaring

– Dette må jeg få undersøke, sier Odd Bratteberg, seniorrådgiver i Bymiljøetaten.

– Skilting skal jo veilede - ikke villede.

Kort etter er saken oppklart.

– Det er tillatt å stå på gruskanten langs veien, sier Bratteberg.

– Skiltet gjelder for grøntområdet innenfor steinene. Grunnen til at skiltet ble satt opp, var at noen kjørte inn på grøntområdet på andre steder og parkerte der skiltet står. Man kan altså trygt sette fra seg bilen på veikanten.

Les også: Tar P-plassene til turfolket

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.