Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riktig så fint!

Ansatt ved Tåsenhjemmet, Helene Fossum, hjalp til med klipping.
Ansatt ved Tåsenhjemmet, Helene Fossum, hjalp til med klipping.
Sist torsdag gikk ansatte, beboere og pårørende ved Tåsenhjemmet i gang med hagearbeid på hjemmets grøntområder.

Institusjonssjef Ellen Reine var på plass med raken.

TÅSEN: Nå har det ikke vært gjort noe i de tre hagene tilknyttet hjemmet på en god stund, så nå tok vi ansvaret selv, sier institusjonssjef Ellen Reine.

Mye jobb

Fra klokken to til lang utover ettermiddagen jobbet de 140 ansatte og pårørende sammen med beboerne for å få grøntarealene fine og klare for sommeren. Og på planen sto langt mer enn klipping og raking.

Vi luket og plantet alt fra roser og stauder til eple- og plommetrær og ripsbusker. I tillegg la vi på 30 sekker med bark og fikk to hyggelige menn til å ta med seg de meste av avfallet til gjenvinning, forteller Reine.

Etter endt innsats vanket det både grillmat og forfriskninger på samtlige fremmøtte som koste seg i det deilige vårværet.

Vi fikk en fin dag, og det gikk faktisk med hele 300 kyllingfileter, så ingen gikk hjem sultne. Beboerne spiste godt både inne og ute og så ut til å trives begge steder, sier hun.

Men selv om den største delen av arbeidet ble gjort sist uke er det fortsatt enkelte ting som gjenstår. Det kommer ifølge institusjonslederen til å bli gjort så raskt som mulig.

Det er jo mange som benytter seg av de tre parkene som er tilknyttet Tåsenhjemmet og som er glade i disse grøntområdene. Da er det hyggelig at de ser pene ut, sier Reine.

Sansehage

Og i løpet av dagen kommer et nytt prosjekt på plass i hagen til hjemmet.

Vi skal plante en sansehage her for beboerne på senil/dement-skjermet enhet. De har en slik på Manglerudhjemmet og vi gleder oss veldig til å få en her, avslutter Reine.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!