*Nettavisen* Nyheter.

Rimelig musikksjef

MASTER DJ: Rask og god musikkmobil med dårlig kamera.

Med 5630 Xpressmusic gjør Nokia mye riktig, men feiler på noen punkter.

Klikk på bildet for å forstørre.

TESTET: Nokia 5630 Xpressmusic

AMOBIL.NO: Dette er finnenes seneste musikkflaggskip, Nokia 5630 Xpressmusic. Musikk er naturlig nok viktig når du har kjøpt deg 5630 Xpressmusic. Derfor har telefonen egne knapper på siden til å styre musikken.

Du slipper altså å rote deg inn i menyene når du vil høre på neste sang eller pause musikken.

Når det gjelder lyden skuffer 5630 heller ikke. Lydbildet er både godt og dybderikt. Musikkspilleren har basisinstillingene som blant annet gjentakelse, tilfeldig avspilling, lydutjevner og spillelister.

Det eneste vi har å utsette på musikkdelen, er at volumjusteringen har litt få hakk, slik at du i noen situasjoner blir tvunget til å velge mellom litt for høy eller litt for lav lyd.

5630 har også innebygd FM-radio, for deg som vil følge med på nyheter mens du er på farten.

Les også: Nytt musikkflaggskip fra Nokia

GUIDE: Beskytt hørselen din

Irriterende SMS

Telefonen har gode taster og er god å holde i. Men klemmer du rundt telefonen, vil du raskt høre små knirkelyder i plastikken. Ved vanlig bruk er dette imidlertid ikke veldig sjenerende.

Skjermen har en helt standard oppløsning for denne type telefoner, og fungerer godt til å vise bilder.

Vi er imidlertid ikke fornøyde med telefonens SMS-funksjon. Nokia har nemlig oppdatert T9-ordlisten med mange nye ord. Dette er vel og bra, men noe har gått galt et sted på veien.

Mange av de vanligste ordene er umulig å finne i ordlisten, noe som betyr at du må skrive de inn selv første gangen. Dette er en tidkrevende prosess.

Les også: Musikktelefonen som rocker

Snarvei til kontakter

Ellers er menyene både logiske og oversiktlige. Vi liker spesielt godt den nye ventemodusen hvis du får snarveier direkte til de kontaktene du bruker mest.

5630 er en smarttelefon, og har i teorien alt en måtte ønske seg av en avansert telefon til rundt to tusen kroner. Du kan laste ned og installere en rekke ekstraprogrammer på telefonen. I tillegg kan du kjøre programmene i bakgrunnen mens du bruker telefonen til andre ting.

Batteritiden til 5630 er litt under hva vi forventet, og du må finne deg i å lade mobilen hver tredje dag ved normal bruk.

Lyden ved samtaler er vi svært fornøyd med, og samtalepartnere hadde heller ingenting å utsette på lyden.

Se bilder av Nokia 5630 Xpressmusic her
Her finner du alle produktdetaljene

Dårlig kamera

Telefonen har et kamera som kan ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning. Dessverre er ikke kameraet spesielt godt, og bildene du tar blir som regel kornete og uklare i de fleste omgivelser.

I mørket aktiviseres blitsen, men dessverre blir bildene såpass kornete også her, at de stort sett kun duger som MMS-bilder.

Detaljnivået i bildene er også for lavt til at vi kan si oss fornøyde. Her er det tydelig at Nokia har nedprioritert optikken, muligens for å presse telefonens pris ned.

Les også: Dette er markedets beste kameramobil

Verdt prisen?

Spørsmålet da, er om du får nok for pengene når du kjøper Nokia 5630 Xpressmusic. Svaret er nja.

Er du primært ute etter en telefon som kan gi deg en god musikkopplevelse og lar deg installere egne programmer, så er 5630 et godt valg. Men skriver du mye SMS og liker å ta bilder, anbefaler vi at du ser deg om etter noe annet.

Er det musikk og SMS-skriving som er det viktigste for deg, bør du ta en titt på Sony Ericssons musikktelefon W890i eller Nokias 5310 Xpressmusic. Sistnevnte telefon er også mange hundrelapper billigere enn 5630.

Er det viktig for deg å ha en smarttelefon, anbefaler vi Nokias 6220. Denne er kjapp, og har i tillegg godt kamera.

Les hele anmeldelsen av Nokia 5630 Xpressmusic på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag