*Nettavisen* Nyheter.

Rimelig toppmodell

GOD: Mio Moov 580 er en godt utstyrt GPS til en rimelig penge. Den har stor skjerm og finner veien dit du skal.

Mio Moov 580 er en god GPS, men mangler det lille ekstra, og er litt knotete.

Klikk på bildet for å forstørre.

Menyene krever noe tilvenning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Av/på-knappen har tre innstillinger. Det innebærer at det er fort gjort å skyve bryteren helt til høyre i reset-posisjon. Veldig irriterende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kartvisningen er oversiktlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Laderen kan festes i holderen.

AMOBIL.NO: Mio Moov 580 har en lyssterk skjerm på hele 4,7 tommer. Dette gjør at det er lett å få oversikten når man navigerer, samtidig som det er plass til mye informasjon på skjermen uten at den blir overfylt med symboler og informasjon.

En ting vi har irritert oss over ved flere GPS-er er at du må plugge i ladekabelen i tillegg til å sette GPS-en i holderen. Mio har heldigvis laget en holder hvor du kan feste ladepluggen i selve holderen, slik at GPS-en automatisk blir koblet til når du setter den i holderen. Denne løsningen fungerer bra og er svært praktisk.

Les også: Slik fungerer GPS

Knotete innstillinger

Dessverre skrur ikke 580 seg automatisk av når du tar den ut av holderen eller skrur av strømmen i bilen.

I tillegg er av/på-knappen litt knotete. Knappen har nemlig tre innstillinger, og av er den midterste posisjonen. Når du i all hast skal skru av GPS-en, er det fort gjort å skyve bryteren helt til høyre i reset-posisjon.

Menyene til Mio er forholdsvis oversiktlige og enkle å bruke. Vi synes fortsatt at de ikke er helt på høyde med Tomtom og Garmins menyer, men etter litt trykking bør du få til å betjene GPS-en uten å måtte ty til bruksanvisningen.

Les også: Nytt menysystem fra Mio

Sunn fornuft

Til daglig er det navigasjonsfunksjonen som blir mest brukt. Moov 580 viste seg å være en gjennomsnittlig stifinner som finner frem uten å briljere.

Etter noen ukers testing sitter vi igjen med et inntrykk av at den ikke alltid velger de rutene man som lokalkjent ville valgt, men dette er vel kanskje vel mye forlangt.

Kartet i Moov 580 er levert av Tele Atlas, som er en stor kartleverandør som leverer til flere andre store GPS-produsenter. Vi opplevde et par ganger at vi ble bedt om å utføre umulige eller ulovlige manøvre, så du må fortsatt bruke sunn fornuft selv om du har en GPS til å guide deg frem.

Oversiktlig

Heldigvis er kartvisningen oversiktlig, og du får også frem gatenavn tydelig på skjermen. I tillegg har Moov 580 tekst-til-talefunksjon, slik at veinavn også blir lest opp.

Dette fungerer bra, det eneste vi la merke til var at stemmen slet litt med å henge med noen ganger. For eksempel ble "femti meter" gjerne uttalt som "fem ti meter".

Moov 580 har såkalt TMC. Det betyr at den kan motta oppdatert trafikkinformasjon. Ved at den er orientert om køer, stengte veier og så videre, vil den ta hensyn til dette når den beregner ruten din, og leder deg utenom flaskehalser som har oppstått.

Les også: Norsk trafikkvarsel på GPS

Mangler det lille ekstra

Det lille ekstra som du finner i toppmodellene til Tomtom og Garmin, synes vi imidlertid ikke Moov 580 kan skilte med.

En sterk konkurrent til Moov 580 er Mios egen Moov 500. Her sparer du mange hundrelapper hvis du klarer deg uten ting som TMC. I samme prisklasse ville vi heller brukt pengene på en Tomtom 730, som nå har falt så mye i pris at den er en direkte konkurrent til Moov 580.

Les vår test av Mio Mov 500
Les vår test av Tomtom 730

Les hele testen av Mio Moov 580 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag