RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rimelige lokaler for kunstnere

Levekårundersøkelser har vist at kunstnere og kulturarbeidere har lav inntekt mange har en svært lav inntekt. Kommunal innsats er derfor nødvendig. SV synes det er utrolig viktig at landets hovedstad gir kunstnere innenfor alle sjangrer mulighet til full aktivitet i byen. Oslo liker å kalle seg en kulturby - en levende by med en kreativ puls. For å få til dette må kommunen stille til rådighet lokaler som kan leies av kunstnere til en rimelig penge.

SV er veldig glad for at det i forrige bystyremøte endelig ble vedtatt en sak som slår fast prinsipper for hvordan husleia skal fastsettes i kommunale bygg som leies ut til kulturaktiviteter. Heldigvis var det bred politisk enighet om hovedprinsippene i denne saken. Derfor bør det bli god, langsiktig forutsigbarhet for leietakerne.

SV er veldig opptatt av at kommunen må få en sterkere serviceholdning overfor folk som leier seg inn i lokale bygg. Altfor lenge har det vært usikkerhet om hvilket nivå husleia skal ha. Dette har dessverre ført til mange uoverensstemmelser mellom kommunen og leietakere. Dette har ført til mye bortkasta tid. Denne tida får vi håpe er over nå!

Kari Pahle,
leder av Kultur- og Utdanningskomiteen SV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere