Gå til sidens hovedinnhold

Rimi ut, Rema inn

Rimi har lagt ned butikkene i både Thorvald Meyers gate og Smalgangen på Grønland. Helt udramatisk, sier informasjonssjef Terje Gulbrandsen.

GRÜNERLØKKA/GRØNLAND: De siste tre årene vi har vi pusset opp nesten alle Rimi-butikkene, men i disse to tilfellene ville det krevd for store investeringer å få modernisert dem, sier informasjonssjef i Ica Norge, Terje Gulbrandsen.
Rimi var den butikkjeden som gjorde det dårligst i 2006, med en tilbakegang på 6,7 % fra året før. Ica Norge har større suksess med konseptene Ica Supermarked og Ica Maxi, som begge økte omsetningen betraktelig. At tendensen er nedadgående for Rimi ser man også i antallet butikker som legges ned. Hele 25 Rimi-butikker ble lagt ned i fjor, og de ti butikkene Ica Norge åpnet, var stort sett av typen Ica Maxi og Ica Supermarked.
I Smalgangen på Grønland flytter nå Rema inn der Rimi før holdt til, og tirsdag 27.mars klokka 14 åpner de dørene.
Rema er ikke kjent for de store åpningsarrangementene, men Radio1 vil sende fra butikken utover ettermiddagen, og de vil blant annet ha utlodning av varer, forteller regiondirektør Arild Sletnes i Rema Norge.
Grønland har lenge vært et område uten Rema-butikker, og direktøren er fornøyd med komme litt nærmere målet om full dekning i Oslo. Han har også tenkt å utfordre Lidl, som ligger på andre siden av Vaterlandsbrua.
De skal ikke få ha området alene, sier en kamplysten Sletnes, som røper at det ikke blir en "helt" vanlig Rema i Smalgangen.
Butikken vi åpner blir en litt annerledes Rema-butikk, med et internasjonalt snitt og litt bredere sortiment på en del varer, forteller han til Østkantavisa.
Han tror Grønland er et flott område å åpne butikk.
Det er et spennende, internasjonalt miljø der, og vi ser fram til åpningsdagen, sier Rema-direktøren.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå