RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ring 2 får nye sykkelfelt


Ring 2 vestover fra Vogts gate vil få sykkelfelt i begge retninger og flere andre sikkerhetstiltak dersom byrådet får støtte til sitt forslag.
Ring 2 vestover fra Vogts gate vil få sykkelfelt i begge retninger og flere andre sikkerhetstiltak dersom byrådet får støtte til sitt forslag. Foto: Arkivfoto
Snart kan du sykle i eget felt begge veier mellom Torshov og Fagerborg.

RING 2: Byrådet i Oslo fortsetter sin offensiv for de på to hjul. I forrige uke la de fram planer om sykkelveier gjennom Oslo sentrum.

Nå foreslår byrådet å etablere sykkelfelt i begge retninger langs Ring 2 mellom Blindernveien og Vogs gate.

– Det er meget viktig at syklistenes sikkerhet og fremkommelighet forbedres. Dette er et viktig ledd i å gjøre Oslo sykkelvennlig og miljøvennlig, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen i en pressemelding.

Grønn ringvei

En del av planene for Ring 2 er også å ta vare på trafikksikkerhet og fremkommelighet i området. Særlig barn og svaksynte skal få forholdene lagt bedre til rette.

Den grønne rammen rundt Ring 2 vil også bestå i framtiden. Trerekkene langs veien vil bevares og reetableres i arbeidet med sykkelfeltene. Også i midtdelene vil rekkene med trær bli opprettholdt eller komplettert.

Les også: Skal få Sykkel-Oslo til å skinne

 

Bedre holdeplasser

Kollektivtransporten skal også få bedre betingelser når veien er oppgradert.

– Det er viktig at kollektivtrafikken gis bedre vilkår ved at holdeplassutformingen forbedres. Det er også positivt at det gjennomføres trafikksikkerhetstiltak som gir en forbedring av kryss og innsnevring av kryssområder, slik at ulykkesrisikoen blir lavere, sier Bård Folke Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere