RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ringen er sluttet

T-baneringen gir folk i Groruddalen enklere vei på tvers av Oslo.

SINSEN: Heretter vil vi snakke om tiden før og tiden etter at T-banen kom til Sinsen.
Det mener ihvertfall samferdselsbyråd Peter N. Myhre (FrP), som var en av de mange celebre gjestene som var med på åpningsfesten for den nye T-baneringen. Både samferdselsministeren, ordføreren og ikke minst H.K.H. Kronprins Haakon sluttet seg til applausen som runget ut over nyåpnede Sinsen stasjon mandag formiddag.

Raskere vei

T-baneringen svinger nesten innom hjørnet av Groruddalen ved Sinsen, og stasjonen blir dermed en naturlig hjemmestasjon for de som bor ved Sinsen, Årvoll og Løren.
T-baneringens viktigste rolle for folk i Groruddalen blir likevel å skape bedre forbindelse på tvers av byen. Ved å bytte T-bane på nyoppussete Carl Berners Plass, vil alle som bor langs linje 5 enkelt kunne nå industriområdene i Nydalen. Folk langs linje 2 vil kunne nå ringen tilsvarende enkelt ved å bytte på Tøyen.

Etterlengtet

Det er seks år siden de første spadetakene ble tatt for det store ringprosjektet. Siden da er det lagt fem kilometer med skinner, og bygget tre splitter nye stasjoner. Nydalen, Storo og nå Sinsen er etter tur blitt nye knutepunkter på T-banenettet. Og passasjerene har vist sin takknemlighet ved i økende grad å sette bilen hjemme.
T-banen og kollektivlinjene er byens vener og arterier. Det er vanskelig å overvurdere betydningen av det som skjer i dag, sa Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen i sin tale.
Grünerløkkas BU-leder Jens E. Lange (FrP) kalte mandag en "gledens dag".
Ikke bare har vi fått en T-banering, men vi har også fått en ny busslinje som knytter Carl Berner, Sinsen- og Lørenområdet sammen. Folk som før ikke hadde et kollektivtilbud, har nå fått et godt tilbud, sa han.

Oppblomstring

Selve åpningsfesten startet på Majorstuen stasjon, der Kronprinsen med følge entret de splitter nye MX-3000-vognene på spor fire. Han så ut til å trives godt på skinnene fram til Sinsen stasjon, der Sinsen ungdomskorps og en ellers velfylt perrong tok i mot ham med musikk, drill og jubel.
Etter talerne hadde sagt sitt, var det Kronprinsens tur. Han avduket høytidelig en plakett, og samtidig ble Sinsen T-banestasjon erklært åpnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere