RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ringnes møtte sin største kritiker


IKKE ENIGE: Marianne Sunde, leder av Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, og Christian Ringnes fikk anledning til å utveksle meninger under et informasjonsmøte for pressen på Ekebergrestauranten fredag.
IKKE ENIGE: Marianne Sunde, leder av Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, og Christian Ringnes fikk anledning til å utveksle meninger under et informasjonsmøte for pressen på Ekebergrestauranten fredag. Foto: Foto: Aina Moberg
– Et prosjekt som er kuppa og bestemt lenge før det kom til politisk behandling, sa Marianne Sunde om skulpturparken på et pressemøte. Da bad Christian Ringnes henne om å avslutte.

EKEBERG: Sunde, leder av Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, var invitert til møtet som journalist, men brukte altså anledningen til å fortsette sin sterke kritikk av Ringnes og hans prosjekt.– De visste hvem de inviterte, og måtte regne med at jeg kom med mine synspunkter. Min oppgave er å jobbe frem sannheten om skulptur-parken. Det gjør jeg blant annet via kronikker og debattinnlegg, sier Sunde.

LES OGSÅ: Åpenhjertig Christian Ringnes: – Ville ikke latt noen mobbe bort et slikt prosjekt

Blir ikke hørt

Hun synes lite om at Christian Ringnes ikke lot henne fremføre hele budskapet.

– Det er jo symptomatisk at man blir klubba ned når man kommer til sakens kjerne, nemlig at Christian Ringnes hadde ideen om en skulpturpark og samtaler med byrådet allerede i 2003, men at det ikke finnes noen dokumentasjon før i 2006, sier hun.

Folkeaksjonens leder sier det er tøft å ikke bli møtt på deres argumenter.

– Men vi gir oss ikke. Vi vil ha sannheten frem i denne saken. Det fortvilende å tenke på at når den kommer, så er skogen ødelagt. Den er dessverre ikke reversibel, sier hun.

LES OGSÅ: KRONIKK: Er Christian Ringnes fredet?

En sann attraksjon

Christian Ringnes la under presentasjonen av skulpturparken stor vekt på å fremheve sin visjon med prosjektet spm skal åpnes i september 2013.

– Parken skal være et trivelig sted, tilgjengelig og gratis for alle. Det naturskjønne skal dominere og den skal fremstå velskjøttet. Den skal være en sann attraksjon for Oslo, også internasjonalt. Kort sagt et sted der man elsker å være, sier Ringnes.

Han tror motstanden mot parken er langt mindre enn det Folkeaksjonen hevder.

– En nylig foretatt spørreundersøkelse viser at 52 prosent er for parken, 27 prosent er mot og 27 prosent vet ikke, forteller Ringnes.

LES OGSÅ: Grønt lys for skulpturparken
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere