RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ringte inn «forlis» fra Linderud


En mann i 70-årene ringte inn falsk alarm om at tre personer skulle være savnet etter et båtforlis i Oslofjordne tirsdag morgen.
En mann i 70-årene ringte inn falsk alarm om at tre personer skulle være savnet etter et båtforlis i Oslofjordne tirsdag morgen. Foto: ARKIVFOTO
Politiet avblåste raskt redningsaksjonen etter tre personer, som var savnet i Oslofjorden, da det viste seg at den «forliste» mannen satt i en leilighet på Linderud.

LINDERUD: Politiet avblåste raskt redningsaksjonen etter tre personer som ble meldt savnet i Oslofjorden. Innringeren, en mann i 70-årene, befant seg trygt på land, i en leilighet på Linderud, melder NTB.

Det var klokka 06.50 tirsdag morgen at mannen ringte inn en melding om at en båt skulle ha gått på grunn og at tre personer skulle være savnet ved Snarøya i Bærum.

Store ressurser fra både politi, brannvesen og hovedredningssentralen ble satt inn, men aksjonen ble avblåst etter rundt en time.

– Han ga overbevisende beskrivelser av at han satt på en holme og frøs. Men etter hvert begynte historien å skurre, og da vi søkte på mobilen hans for å se om han kunne befinne seg på en annen holme, så vi at han var et helt annet sted, sier operasjonsleder Ola Kløvjan i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

I følge VGnett skal redningsaksjonen ha kostet rundt 100.000 kroner, blant annet på grunna av at et helikopter ble satt inn i søket etter de tre som angivelig var savnet.

På grunn av mannens helsetilstand er det imidlertid usikkert om han vil bli straffeforfulgt.

– Motivet hans er uklart. Vi oppretter formelt en sak, men det blir opp til juristene å vurdere om vi skal gå videre. Det er trolig demens inne i bildet, så han vil uansett få en helsemessig oppfølging, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere