RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sognepresten i Ris kirke kom tirsdag med et utspill i Vårt Land angående asylproblematikken.
Sognepresten i Ris kirke kom tirsdag med et utspill i Vårt Land angående asylproblematikken.

Ris-prest tror kirken kan løse asylproblemer

Sognepresten i Ris kirke og tidligere generalsekretær i Mellomkirkelig råd, Stig Utnem, tror kirken kan være med å løse problemene rundt bosetningen av asylsøkere.

RIS: I et åpent brev i Vårt Land tirsdag utfordrer sogneprest Stig Utnem Bispemøtet, Kirkerådet og Mellomkirkelig råd til å «vedstå seg et moralsk lederskap og begynne å ta affære».
Vi må nå se at vi har en unik utfordring og en kjempemulighet til å komme ut med et tydelig vitnesbyrd. Jeg vil kalle det en slags korsvei, sier Utnem til Vårt Land.
Utnem foreslår at kirken i alle landets kommuner tar kontakt med ordfører eller rådmann for dialog om temaer som skepsis i lokalsamfunnet, hva menighetene og kristenfolket kan stille opp med, og hvilke moralske plikter samfunnet har.
Ris-presten mener kirken har et unikt nettverk, ved at at noen av kirkens folk er næringsdrivende som kan tilby arbeid, mens andre kan leie ut hus, stille som barnevakter eller leksehjelp. Han mener også kirken har spesielt gode forutsetninger for å ta tak i dette problemet fordi kirken er landsdekkende og finnes i alle 434 norske kommuner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere