RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BER OM NÅDE: Svien Storjord ber om at politikerne ser det urimelige i at iskjøleanlegget i bakgrunnen med støyvoll og støyskjerming skal fjernes.Foto: Vidar Bakken
BER OM NÅDE: Svien Storjord ber om at politikerne ser det urimelige i at iskjøleanlegget i bakgrunnen med støyvoll og støyskjerming skal fjernes.Foto: Vidar Bakken

Risikerer å måtte fjerne iskjøleanlegget på Ullernbanen

I verste fall må Ullern idrettsforening se at driften av kunstisbanen stopper opp. Iskjøleanlegget er ulovlig oppført.

ULLERN: – Det ville være en katastrofe for de yngste og alle de mange hundre som bruker banen daglig. Det er brukt millioner på dette anlegget og det ville være helt urimelig om Plan- og bygningsetaten skulle få gjennomslag for sitt vedtak, sier leder av Ullern idrettsforening, Svein Storjord.

Glemte å søke

Oslo kommune med Bymiljøetaten tok over driften av anlegget etter at stiftelsen som sto bak kunstisprosjektet ikke lenger var i stand til å drifte anlegget, i tillegg til å fullføre iskjøleanlegget. Bymiljøetaten fullførte iskjøleanlegget med støyvoll og støyskjerming mot naboer.

Les også: Ullernbanen reddet i siste øyeblikk

Det viser seg at det tidligere konkursrammede entreprenørselskapet som hadde ansvaret for søkeprosessen, ikke hadde søkt og fått tillatelse til oppføring av kjøleanlegg med støyvoll og støyskjerming. Dermed måtte kommunen søke om dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan etter at kjøleanlegget var fullført. Da anlegget er i strid med reguleringen som friområde og er visuelt feilplassert, har Plan- og bygningsetaten avslått dispensasjonssøknaden og oversendt vedtaket til politisk behandling til byrådsavdeling for byutvikling.

– Fornuften seirer

– Jeg setter min lit til politikerne og at fornuften seirer. Vi må få en dispensasjon for dette, som er en midlertidig plassering til vi får hallprosjektet på plass, sier Storjord.

Det er usikkert når hallprosjektet på Ullernbanen vil stå ferdig. Det er ikke bevilget penger til forprosjektering, selv om byrådsleder Stian Berger Røsland i forrige kommunevalgkamp lovet at det skulle komme på plass. I forbindelse med ny regulering av området vil iskjøleanlegget bli integrert i hallprosjektet. Oslo idrettskrets har bedt om at kommunen prioriterer prosjektering av hallanlegget.

Les også: Det ble lovet to millioner kroner

Fem års dispensasjon

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, er forskrekket over vendingen saken har tatt. BU har i flere omganger bidratt både politisk og med pengebevilgninger for å få kunstisanlegget fullført.

– Bydelsutvalget vil komme med en uttalelse som vil gå til byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen. Her vil vi be om at iskjøleanlegget får en dispensasjon på fem år, slik at dette får stå som et midlertidig anlegg inntil et hallprosjekt er på plass. Vi forutsetter at fornuften råder og at vi har byrådets og bystyrets støtte for dette. En dispensasjon vil ikke medføre store konsekvenser for allmennheten. Jeg forstår samtidig at Plan- og bygningsetaten har gjort et vedtak på prinsipielt grunnlag, men å stenge anlegget vil få omfattende konsekvenser for bydelen barn og unge, sier Pedersen til dittOslo

Les også: Får halv million fra bydelen

Mye brukt

I tillegg til klubbens 300 bandyspillere er det en rekke skoler og aktivitetsskoler som bruker banene på dagtid. Det arrangeres cuper og landslagssamlinger for aldersbestemte landslag. På åpen is-dager i helgene er mer enn 1000 mennesker innom. Syverbanen er dessuten åpen for alle hele uken gjennom, hvor uorganisert skøyteidrett drives.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere