*Nettavisen* Nyheter.

Risikofylt i veikanten

Dette trafikkbildet sier noe om hvilke problemer de myke trafikantene sto overfor. Foto: Vidar Bakken

Manglende fortau og kaotisk sperring av Griniveien førte til at syklister og gående ble presset ut i rushtrafikken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Disse syklistene la i vei mot kjøreretningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sperringen i Griniveien forplantet seg ut i Røakrysset.

RØA: I Røakrysset er snart nybygget ferdig, men hensynet til fotgjengere ble tilsidesatt i flere dager da fortauet forsvant. Andre siden av gaten er uten fortau. I tillegg ble rushtrafikken sperret av tunge maskiner på andre siden av gaten i forbindelse med et nytt byggeprosjekt. Biltrafikken hopet seg opp i selve krysset. Til sammen rammet dette gående og syklende som hadde bare én vei å gå rett ut i rushtrafikken. Hoderystende trafikanter henvendte seg til Ullern Avis Akersposten (UAA).
Les også: Leder: Holdninger til de myke

I fjor hadde UAA fokus på sperring av fortauer flere steder i bydelen. Dette gjaldt biler og anleggsmaskiner som okkuperte fortauene hvor alt fra skolebarn, syklister til eldre med gåstol ble presset ut i biltrafikken. PEAB var den gang som nå en av "synderne". Nå klarte de ikke å opprettholde et midlertidig korridor på innsiden av det arbeidet som ble utført ut mot Griniveien. Selskapet hadde heller ikke skiltet eller informert om alternativene ruter.

Det var ikke helt bra, og vi beklager dette. Vi måtte legge kantstein ut mot Griniveien en natt og disse måtte stå og herde før vi kunne fylle etter med masse. Dermed ble det midlertidig stengt. Tirsdag til uken blir fortauet asfaltert, containere flyttet og området ryddet. Da blir det bra, sier prosjektleder hos PEAB, Espen Tønsberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.