*Nettavisen* Nyheter.

Risikoveien

Den lille bakken i Tevlingveien har skapt problemer for mange bilister store deler av vinteren. Mange kommer seg ikke opp de drøye 50 meterne. Men det er flere enn bilister som er fortvilet.

Lindeberg/Trosterud: Bedriften Constec selger verktøy og maskiner. De holder til i næringsbygget i Tevlingveien 15. De eier tre parkeringsplasser på utsiden av bygget. Plassene er fullstendig ubrukelige store deler av vinteren. Daglig leder Finn Sande og markedsansvarlig Per Røed i Constec er fortvilet.
- Hver dag er det trailere som ikke kommer seg opp. Det skaper vanskeligheter for oss og våre kunder som ikke kan bruke parkeringsplassene.

Privat vei

Den korte avstikkeren fra bensinstasjonen opp mot Trosterudkrysset kan være stor utfordring for mange bilister. Det gjelder både tungtrafikk og småbiler. I løpet av denne vinteren er det flere som har kollidert her og langt flere som ikke kom seg opp i det hele tatt.
- Trailere er verst. Nylig var det en trailer som skled tilbake og langs veggen. Sidespeilet hans kom så vidt under skiltet, sier Per Røed.
Han har ved flere anledninger tatt kontakt med Oslo kommune og politiet i forsøk på å få opp et skilt som skulle henvise tungtrafikk til E-6. Det ga ingen resultater.
- Svaret vi fikk var at dette er en privat vei og at verken kommunen eller politiet kunne gjøre noe med det.

Farlig hele året

Det er ikke bare store snøfall og isete vei som skaper vanskelighter for bilister. Også om sommeren kan det være vanskelig å komme seg opp bakken.
- Vi har sett at folk ikke kom seg opp denne bakken også på sommeren, sier Røed.
I tillegg til bilister er det også fotgjengere som brukere veien. Det er ingen fortau ved siden av veien.
- Denne kurven er livsfarlig. Det er langt større enn 90 grader og er uoversiktlig. Småbiler kan ikke se hverandre før de kommer rundt svingen.

Blokkerer vareheisen

Trailere blir ofte sittende fast rett ved siden av vareheisen som Constec bruker. Det gjør at firmaet er blokkert fram til trailere kan komme seg unna.
- Klart det skaper vanskeligheter for både oss og våre kunder. Dessuten er det farlig for alle som bruker denne veien.
Røed mener at løsning på problemer er å omdirigere trafikk.
- Vi ville gjerne ha en skilt som henviser trailere som skal snu til rundkjøringen på Furuset. Det ville gjort livet letter for både oss som jobber her og mange andre, sier Røed.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.