RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

River det gamle overlærerhuset


Den gamle overlærerboligen ved siden av Østensjø skole er snart bare historie. Huset har stått tomt lenge, og denne uken begynte rivingen. Tomten skal foreløpig bare være arealreserve i tilfelle det skal bli behov for å bygge ut skolen.
Den gamle overlærerboligen ved siden av Østensjø skole er snart bare historie. Huset har stått tomt lenge, og denne uken begynte rivingen. Tomten skal foreløpig bare være arealreserve i tilfelle det skal bli behov for å bygge ut skolen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Tidligere var det vanlig å bygge egen bolig til overlærer ved siden av skolen. Nå rives den som hørte til Østensjø skole.

ØSTENSJØ: En del av de gamle overlærerhusene har forfalt mens andre igjen er pusset opp og vært i bruk. Ved Østensjø skole ble den gamle overlærerboligen, som ble reist i 1935, utvendig pusset opp for åtte år siden.

Men nå blir det altså revet.

Det har vært planer for det gamle huset, men nå har det stått tomt lenge, og det er ikke aktuelt å ta det i bruk. Byrådet og byutviklingskomiteen har nå gitt grønt lys for at Undervisningsbygg kan rive huset.

Ingen konkrete planer

Det foreligger ingen konkrete planer for hva tomten som ligger tett inntil skolen, skal brukes til, men Undervisningsbygg ønsker å ha den klar om det blir behov for å bygge ut skolen.

Dette vil bli klart når skolebehovsplanen for 2016-2026 er ferdig.  Men inntil videre er det snakk om å sikre tomten som arealreserve.

Også på Abildsø skole har det vært strid om fremtiden til den gamle rektorboligen.

Bør tas vare på

Om det stort sett er enighet om at riving er greit, har Byantikvaren  visse betenkeligheter. Derfra sies det at huset både har skolehistorisk og  arkitektonisk verdi, men ikke nok til at de setter seg imot riving.

Dermed blir det gamle huset «mat» for rivemaskin, og kommunen har ett tomt hus mindre å ta vare på.
Rivingen er allerede i gang.

Les også: Nytt bygg til skolestart på Godlia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere