*Nettavisen* Nyheter.

River sliten gymsal

FLERBRUKSHALL: Gymsalen var for liten og for slitt. Nå er den revet og skolens elever venter på flerbrukshall. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Den nedslitte og stengte gymsalen på Ekeberg skole er nå revet.

Klikk på bildet for å forstørre.

REGULERING: Tomten er tatt ut av reguleringsplanen for Ekebergsletta by- og idrettspark for at prosessen skal gå kjappere.

Klikk på bildet for å forstørre.

2014: Ønsket er at ny hall skal stå klar til skolestart i 2014.

EKEBERG: To gravemaskiner var denne uken i full gang med å rive den gamle gymsalen på Ekeberg skole. Materialer, gamle ribbevegger og basketkurven ble sortert over i en rekke containere.Gymsalen var i dårlig forfatning og har vært stengt en stund. Størrelsen dekker heller ikke dagens behov til skolen.

Det drømmes derfor om en flerbrukshall ved skolen, som i dag bruker Ekeberghallen til gymsal. Her blir de imidlertid trangt om plassen når Nordstrand videregående flytter til Sjømannsskolen og skal ha gym i Ekeberghallen.

Tidlig i prosessen

I 2008 bevilget Høyre, Frp, Venstre og KrF 15 millioner kroner til dette arbeidet.

– Vi er foreløpig veldig tidlig i prosessen og det pågår arbeid med regulering av området, sier Alise Davidsen som er kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten.

Det er denne etatens om samme med Utdanningsetaten skal stå for byggingen av den nye flerbrukshallen.

Frimerkeregulering

Opprinnelig var også tomten til flerbrukshallen del av reguleringsprosessen for Ekebergsletta by- og idrettspark, men denne er langtrukket og svært komplisert.

– Vi har derfor tatt ut denne tomten og gjør en såkalt frimerkeregulering på den, sier Davidsen.

Ønsket er at hallen skal stå ferdig til skolestart 2014.

I forbindelse med rivninger blir sykkel- og gangveien brukt til transport og det er satt opp anleggsgjerder rundt gymsalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag