Rives nå!

Enebakkveien 230 ble totalskadd i en brann høsten 2004. Nå har rivingen så smått begynt. Foto: Nina Schyberg Olsen

Enebakkveien 230 ble totalskadd i en brann høsten 2004. Nå har rivingen så smått begynt. Foto: Nina Schyberg Olsen

Etter fem år som nærmiljøets skamplett, jevnes endelig det nedbrente hybelhuset i Enebakkveien 230 med jorden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det nedbrente hybelhuset skal erstattes av disse åtte rekkehusene, som alle er solgt til lokale småbarnsfamilier. ILLUSTRASJON: Privatmegleren

ABILDSØ: Siden sist vi omtalte Enebakkveien 230 har eiendommen fått nye eiere - nok en gang. Men denne gang er det blitt fortgang i planene om å rive brannruinen og bygge nytt.

Torsdag denne uken rullet en gravemaskin inn på eiendommen, og i begynnelsen av neste uke begynner rivingen for fullt.

Ny eier

Jacaranda Eiendom AS er ny eier, og styreleder Inger Mette Fjeldstad forteller at de har prosjektert ferdig de åtte rekkehusene som skal bygges på tomten.

De fikk rivetillatelse 15. januar, og har også søkt om tillatelse til å grave ut den såkalte byggegruven, det vil si klargjøre tomten for bygging.

Populære rekkehus

Det var kjempestor interesse for de nye rekkehusene da de ble lagt ut for salg i fjor høst.

– De ble solgt nesten før prospektene var klare. Men det er jo veldig fine familieboliger med høy standard til en overkommelig penge, sier Fjeldstad.

Alle husene er solgt til lokale småbarnsfamilier.

Klagesak forsinker byggestart

Jacaranda eiendom har ikke gjort endringer i byggeprosjektet etter at de overtok. Forrige eier kalkulerte med innflytting sommeren 2010, men på grunn av en pågående klagesak er det usikkert når rekkehusene kan stå ferdig.

– Normal byggetid er rundt ett år. I prinsippet kan vi ikke begynne å bygge før saken er avgjort av Fylkesmannen, men kommunen har ikke gitt noen innsigelser og holder fast på vedtaket om at prosjektet er godkjent. Det er ingen nye momenter og lite trolig at det blir noen endringer, mener Fjeldstad.

Det er kun snakk om én naboklage, fra nærmeste nabo på nedsiden som mener biloppstillingsplassene til de nye rekkehusene vil være til betydelig sjenanse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.