RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKAL FÅ NYTT LIV: Den forfalne lavblokken i Utmarkveien 2 skal rives og erstattes av et nybygg, mens høyblokken skal renoveres. Målet er at alt skal være ferdig til 2016. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
SKAL FÅ NYTT LIV: Den forfalne lavblokken i Utmarkveien 2 skal rives og erstattes av et nybygg, mens høyblokken skal renoveres. Målet er at alt skal være ferdig til 2016. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Rives trolig til sommeren

Renovering og utbygging av de nedslitte bygningene i Utmarkveien 2 starter trolig sommeren 2014.

BØLER: I årevis har bølerbeboere og andre forbipasserende gremmet seg over forfallet i Utmarkveien 2, men nå foreligger det endelig konkrete planer om å utbedre de stygge og nedslitte bygningene.

Høyblokken vis à vis Bøler senter skal renoveres, mens mellombygget og lavblokken med seniorsenter og legekontor skal rives.

LES OGSÅ: Bølers skamplett skal bli ny

Omsorg Pluss

Det er Oslo kommune som eier Utmarkveien 2, hvor det nå skal bygges leiligheter til eldre og uføre av typen Omsorg Pluss.

– Det er en type omsorgsboliger med døgnbemanning og kafé som er åpen syv dager i uka, sier Håkon Kleven, avdelingssjef for plan og økonomi i Bydel Østensjø.

LES OGSÅ: - Det ser ut som i Murmansk

Seks etasjers nybygg

Lavblokken og mellombygget skal rives og erstattes av et seks etasjers nybygg.

– Detaljprosjektering skal være ferdig i mai 2014. Det ser ut som at vi kan starte riving i juni, og beregnet byggetid er 14 måneder, sier Kleven.

Legene og seniorsenteret må finne midlertidige lokaler mens byggingen pågår.

Førsteetasje i høyblokken vil også bli berørt, men Boligbygg regner ifølge bydelen med at det skal gå fint å bo i resten av bygget og ha full drift der mens den nye bygningen reiser seg ved siden av.

LES OGSÅ: Vurderer å rive "skamblokken"

Renoverer høyblokken - alt ferdig til 2016

Utmarkveien 2

FORFALLENT: Høyblokken i Utmarkveien 2 skriker etter oppussing.

Når nybygget er ferdig med 35 enheter Omsorg Pluss, flytter beboerne i høyblokken dit. Så starter arbeidet med å sette høyblokken i stand.

– Høyblokken blir stående, men det blir oppussing av fellesarealer og heiser inni, og så blir det full utvendig rehabilitering. Det ser jo helt forferdelig ut nå, sier Kleven.

Total byggetid er beregnet til cirka 18 måneder. Lavblokken skal være ferdig høsten 2015, mens høyblokken er planlagt ferdig til 2016.

– Da vil vi ha til sammen 78 leiligheter av typen Omsorg Pluss, og så er det meningen at legene og seniorsenteret skal flytte tilbake. Kafeen vil bli felles for alle, sier Kleven.

LES OGSÅ: Fyller sykehjem på Ljabru med omsorgsleiligheter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere