RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rivestart i Kværnerbyen

Fredag 6. januar begynte rivearbeidet i Kværnerbyen. Med Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen til stede, ble den første produksjonshallen revet.

Lodalen: Dette vil bli en sentrumsnær bydel, med nye leiligheter til en fornuftig pris, sier informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen.
Det er det største utbyggingsprosjektet OBOS har vært en del av, og etter planen skal de første leilighetene stå ferdig våren 2007. Det skal se bra ut herfra første dag beboerne flytter inn, sier Pettersen.
Etappevis utbygging
Rivningsarbeidet skal være ferdig i april i år, og de første boligene vil da bli lagt ut for salg. Første byggetrinn vil utgjøre 150 boliger, og byggingen skal begynne i løpet av andre halvår i 2006. Deretter vil utbyggingen skje etappevis, og man regner med at hele området vil stå klart om ti-femten år.
Kværnerbyen som helhet vil romme 1800 leiligheter, butikker, restauranter, skole, park og friområder.
Det blir bygget en helt nye bydel, men vi skal også bevare noen gamle bygninger som er verneverdige, sier Pettersen. Den gamle Kværnerhallen er en av flere bevaringsverdige bygninger i området. Disse vil bli integrert i det nye miljøet. Innbyggerne vil bo sentralt og urbant med kort vei til både Karl Johan og operaen i Bjørvika. I selve området vil det strekke seg et vannspeil med grønne friområder rundt. De første leilighetene vil bli plassert på nordsiden av vannspeilet.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere