*Nettavisen* Nyheter.

Rivingen er i gang

Rivingen er i gang på Oppsal/Vetland skole. Nå gleder lærerne og elevene seg til å flytte inn i et flunkende nytt bygg til skolestart 2008.

Oppsal: Det er litt vemodig og trist, men det skal bli flott og få et nytt skolebygg på plass, sier rektor Hilde Gran mens hun viser Nordstrands Blad rundt i skolegården som nå er omgjort til byggeplass.

Trangt om plassen

Planleggingen av det nye skolebygget har pågått i mange år. 16.mai fikk skolen beskjed om at rivingen skulle begynne 30.mai og at de innen da måtte ha flyttet ut av fellesbygget som rives i disse dager. Elever, lærere og administrasjonen er midlertidig flyttet over i brakker og gamle skolebygg. Flere lass med skolemateriell er kjørt til Løren skole, i tillegg er mye lagret i kontainere i skolegården.

Vi må utnytte hver krik og krok for å få til undervisning i byggeperioden, sier Hilde Gran.

Skolen ble bygget i 1954 og har siden vært rehabilitert flere ganger, senest i 1991. I dag har Vetland skole 60 hørselshemmede elever, mens Oppsal skole har 490 hørende elever.

Moderne

Grunnen til at tvillingskolen nå rives og ny skole settes opp er at inneklima har vært svært dårlig, byggene har vært dårlig tilrettelagt og for små og i tillegg måtte rørsystemet under skolen fornyes.

Det har også skjedd mye på den tekniske fronten, spesielt i forhold til undervisning for de hørselshemmede barna. Nå får vi en topp moderne skole, sier Hilde Gran.

Den ny skolen vil være tilpasset nye undervisningsmetoder. De gamle klasserommene blir erstattet med basearealer med rom i alle mulige størrelser. Bygget skal etter planen stå ferdig til skolestart høsten 2008

Den gammeldagse klasseromsskolen er en epoke som er forbi, sier Gran. Byggetrinn to omfatter fire andre av skolens bygg og skal stå klar til skolestart i august 2009. Byggingen medfører at elevene og de ansatte må være fleksible og tolerere provisoriske løsninger i ett til to år.

Tilbakemeldingen fra elevene har vært veldig bra, de synes det er spennende og kult å flytte inn i brakkeriggene. De skriver masse positivt om det i en skoleavis de nettopp har laget, sier Hilde Gran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.