*Nettavisen* Nyheter.

Rivningsfirmaet: Spesiell oppgave å rive Holmenkollen

I høst forsvinner det verdenskjente landemerket.

Dansker får oppgavene med å rive gamle Holmenkollen. I desember er Kollen slik du kjenner den, helt borte.

HOLMENKOLLEN: Rivingen av Kollen-anlegget er i gang. Tribunene nede ved Besserudtjernet er allerde i ferd med å rives. Kollens mest markante symboler, tårnet og ovarennet får stå en stund til. Men deretter er det slutt. I desember vil du ikke kjenne igjen Kollen. Da er den verdenskjente profilen borte.

Stram tidsplan

Danske NKR Riving har jobben med å rive Kollen.

Det er en spesiell oppgave. Vi er glade for å ha fått kontrakten. Jobben passer direkte inn i det vi spesialiserer oss på, sier Ole Mølgaard i NKR Riving til Teknisk Ukeblad.

Lang erfaring

Det er ikke første gangen firmaet driver rivearbeid på en idrettsarena. Tidligere har NKR revet ned deler av tribuneanlegget på Idrettsparken i København. Dessuten har firmaet revet 50 meter høye boligblokker og deler av det gamle Rikshospitalet.

Tidsplanen i Kollen er stram.

Arbeidet skal avsluttes i desember. Derfor må vi starte med flere deloppgaver samtidig, sier Mølgaard.

River kongetribunen

Enorme mengder med betong skal ned. Selve tårnet skal demonteres ovenfra med hjelp av kran.

Blant annet skal den gamle og ærverdige kongetribunen også rives. Foruten selve hopptårnet, rives også kommentator- og VIP-boksene. Øst for Besserudtjernet forsvinner scene og scenegarderober. Den gamle tidtakertavla blir mat for gravemaskinene. Det samme vil skje med TV-plattformer og lysmaster. Deler av bygget under kulen vurderes også revet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag