RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rønningen-utbygging tilbake i Plan- og bygningsetaten


Ny: Ny behandling av nytt utbyggingsalternativ ved Rønningen Folkehøyskole, her noen naboer «i nord», fra venstre Bjørn Hverven, Anny Hverven og Dag Wang - fra tidligere sak. Skolen i bakgrunnen. FOTO: Arkiv
Ny: Ny behandling av nytt utbyggingsalternativ ved Rønningen Folkehøyskole, her noen naboer «i nord», fra venstre Bjørn Hverven, Anny Hverven og Dag Wang - fra tidligere sak. Skolen i bakgrunnen. FOTO: Arkiv
Ny Rønningenutbygging skal utarbeides, og naboenes advokat ber om flere adkomstalternativer. Noe utbygger kan vurdere.

KJELSÅS: Byrådsavdeling for byutvikling ber plan- og bygningsetaten om nytt alternativ til boligutbyggingen ved Rønningen Folkehøyskole. I tillegg til rundt 35 rekkehus, ønsker flertallet i byutviklingskomiteen blant annet to boligblokker på fem etasjer og ny trafikkanalyse - saken skal også ut på ny høring.

– Vurdere muligheter

Naboene i nord protesterer på adkomst via Langsetløkka og Langåsveien. De har engasjert advokatfirma Wiersholm AS, som i forbindelse med nytt alternativ nå ber om at andre adkomstalternativer vurderes til boligdelen: «…herunder etableringen av en ny atkomst over utbyggers egen eiendom i sørøst, samt en løsning hvor all trafikk til Eiendommen legges gjennom den allerede eksisterende atkomsten i sør…manglende vurderingen av øvrige atkomstalternativer til det foreliggende forslaget, innebærer at saken vanskelig kan sies å være så godt opplyst som mulig», ifølge forvaltningsloven § 17…» , skriver adokvatfirmaet til etaten.

LES OGSÅ: SMUTTHULL I SMÅHUSPLANEN

I tillegg bes det om at trafikkanalysen også må inneholde en sammenligning av de trafikale konsekvensene «for hele området» med tanke på både løsning med nord- og søradkomst.

Kan vurdere annen adkomst

Skolen, eiet av KFUM, planlegger selv utbygging, og skal da samtidig skille ut en del av skoletomten til nevnte rekkehus og muligens to blokker. Boligutbygger Bolig og Eiendomsutvikling AS, ved Paal Gundersen, forteller.

– Kjøpskontrakten ligger i bunn for dette prosjektet, og som vil trå i kraft med godkjent reguleringsplan i bystyret. Det er ikke slik at prosjektet «faller», hvis det av en eller annen grunn skulle bli adkomst til boligene fra annet sted enn fra nord, forteller Gundersen, men som også viser til at adkomstforslaget er utarbeidet i henhold til kommunens anbefalinger i saken - les innstillingen fra byrådet her. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere