*Nettavisen* Nyheter.

Røa-konfirmanter delte ut ved

Forrige onsdag delte konfirmantene i Røa menighet ut 258 sekker med ved på to timer. - Nå utfordrer vi Voksen menighet til å slå rekorden, sier Amund Gillebo ved Røa menighet.

Røa: - Det er en konkurranse mellom Røa og Voksen menighet, og de skal levere ved om et par uker. Vi får se om de klarer å gjøre det bedre, sier Gillebo.
- Det gikk veldig bra da vi delte ut veden. Jeg tror konfirmantene syntes det var morsomt, selv om det var kaldt. Det er foreldrene som kjører, og i år var vi 25 biler. Vi setter stor pris på at konfirmantene og foreldrene er med på dette, sier han.

Vinteren i Norge kan være nådeløs og lang. Det er mange eldre og vanskeligstilte i Oslo som bor i gamle og trekkfulle leiligheter som "sluker" brensel i fyringssesongen. Operasjon Ved har som formål å hjelpe disse med brensel. Virksomheten startet vinteren 1969, og styres av 20-25 spreke pensjonister som hele året rundt sager, hogger og fyller ved i sekkene.

Frivillige fra en rekke humanitære organisasjoner står for utkjøringen av veden, men alle interesserte organisasjoner og enkeltpersoner kan delta i operasjon ved.
- Det er en verdifull sak som ikke tar så lang tid, sier han.
Da utleveringen var ferdig samlet alle seg i varmestuen på Etterstadsletta.
- Jeg tror konfirmantene syntes det var interessant å møte så mange forskjellige mennesker, sier Gillebo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.