*Nettavisen* Nyheter.

Røa raser mot fotballforbundet

Røa-leder Harald Nickelsen raser over at NFF har skaffet konkurrerende klubber millionavtaler. Her fra fjorårets cupseier.

Røa til å reagerer på at Norges Fotballforbund har skaffet kvinnelagene Kolbotn og Stabæk millioninntekter de neste fem årene.

RØA: NFF signerer torsdag en femårig samarbeidsavtale med Sparebank 1-konseptet «Frisk Forsikring», verdt flere titalls millioner kroner.

Tre millioner per klubb

Frisk overtar som sponsor for cupen for menn, og i tillegg til en sentral rolle i «Jenteløftet» ønsket de å være hovedsponsor i to toppserieklubber.

Ifølge Aftenposten er avtalen verdt rundt tre millioner kroner for hver klubb fordelt på fem år. Fotballforbundet fikk selv lov til å velge ut to blant de 12 klubbene i kvinnenes toppdivisjon.

Meget kontroversielt

Røa reagerer kraftig på avtalen.

600.000 i året er ekstremt mye penger for en kvinneklubb. Jeg er meget overrasket over at NFF kan plukke ut to klubber, det er langt unna det de skal gjøre. Vi vil be om en forklaring, ja vi vil kanskje også be om en tilføring på 600.000, sier Røa-leder Harald Nickelsen til Aftenposten.

Han omtaler det hele som «meget kontroversielt».

NFFs kommersielle direktør er forundret over de sterke reaksjonene fra Røa.

Jeg må minne Røa om at de var den første klubben som fikk nyte godt av vårt «Jenteløft». NFF skaffet Røa muligheten til å arrangere Hafslund Cup, som gir 1 millioner kroner i inntekter. I en femårsperiode. Det er sånn vi jobber og sånn vi kommer til å jobbe uansett hvor mye kjeft vi får, sier fotballforbundets kommersielle direktør Ronny Aasland, til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.