Røa sentrum i endring

Disse skissene viser et forslag til hvordan sentrum av Røa kan utformes. Skisse: LPO Arkitekter

Disse skissene viser et forslag til hvordan sentrum av Røa kan utformes. Skisse: LPO Arkitekter

Det forligger store planer for Røa sentrum hvor Samfunnshus Vest, torget, nye boliger og forretninger skal utvikles.

RØA: Røa vel arrangerer åpent folkemøte mandag den 16. desember i Menighetssalen, Røa Kirke kl. 19.30

Motforslag

Planer for omregulering, fornying og oppgradering av Røa Torg, Vækerøveien 195b og Austliveien med blant annet Samfunnshus Vest har vært under arbeid de siste årene. Hensikten med reguleringsarbeidet er å styrke Røa som bydelssentrum og kollektivknutepunkt gjennom å legge til rette for økt kultur-, handels- og boligareal, samt å oppgradere blant annet Røa Torg.

Les også: Blir nektet innsyn i Samfunnshus Vest

Det siste forslaget fra Røa Centrum AS og Samfunnshus Vest SA ble utarbeidet i juli i år. Nå har Plan- og bygningsetaten kommet med sitt motforslag. Dette er nå ute til offentlig høring- og med relativt kort høringsfrist – satt til 23.12.2013.

Bygge i høyden?

Røa Vel ønsker at alle beboere, foreninger og andre interesserte må få anledning til å høre om det siste forslaget og være med på en åpen diskusjon om hva handelsstanden og Samfunnshus Vest mener er fornuftig og fremtidsrettet utnyttelse av arealene. Samtidig vil vi få vite hva Plan- og bygningsetaten mener.

Skal vi ha et godt bomiljø ved å legge forretninger under bakkenivå? Skal vi ha bedre plassutnyttelse ved å bygge i høyden? Skal vi modernisere torget og Samfunnshuset Vest med bedre og større lokaler for kulturaktivitetene?

Les også: Planer for nye Røa sentrum

Viktig diskusjon

Innleder på møtet er Jarle Johansen fra handelsstanden. Fungerende enhetsleder Kristian Thomassen stiller fra Plan- og bygningsetaten. I tillegg kommer deltakere fra Bydelsutvalget, Samfunnshus Vest og Røa Vel.

Møt opp – og delta i denne viktige diskusjonen om hvordan vi ønsker Røa sentrum, oppfordrer Røa vel.

Reguleringssaken kan følges under Saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside. Saksnummer 201107496–55.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.