*Nettavisen* Nyheter.

Røa trekkes to poeng

SER VANSKELIG UT: Lene Mykjåland og Røa ble i dag trekt to poeng for at klubben ikke oppfyller kravet om positiv egenkaptial. Dermed ryker gulldrømmen for Røa-jentene Foto: ARKIVFOTO

Røa Fotball Elite oppfylte ikke kravet om positiv egenkapital. Klubblisensnemnda trekker derfor klubben to poeng.

RØA: Med poengtrekket ligger nå Røa fem poeng bak LSK Kvinner som topper toppserien fem kamper før sesongslutt.

NFF håper at poengtrekket er med på å gi klubbene en tankevekker i fremtiden.

– Det er alltid leit når klubbes må trekkes i poeng, samtidig er klubblisensen et viktig virkemiddel for å skape en bærekraftig utvikling i toppfotballen. Vi håper Røa - i likhet med øvrige klubber som har blitt trukket i poeng - klarer å oppfylle de økonomiske kravene igjen så raskt som mulig. I dette arbeidet vil selvsagt NFF bistå om det er ønskelig, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Negativ egenkapital

I forbindelse med klubblisensbehandlingen for første halvår 2012 hadde ikke Røa Fotball Elite levert fullstendig regnskapsrapportering til riktig tid.

Den sene leveringen medførte at Røa Fotball Elite ikke kunne behandles samtidig med de andre klubbene i forhold oppfyllelse av sin handlingsplan.

Klubben ble behandlet i møte i klubblisensnemnda 1. oktober 2012. Her ble det konstatert at klubben etter nemndas vurdering ikke oppfyller kravet om positiv egenkapital per 30. juni 2012. Klubben var under handlingsplan for å oppnå positiv egenkapital til samme tidspunkt.

Forhåndsdefinert reaksjon ved brudd på eget mål var satt til trekk av to poeng i Toppserien i 2012.

Klubblisensnemndas vedtak kan ankes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag