*Nettavisen* Nyheter.

Roar Grønvold er Årets Navn 2010 i Nordre Aker

– Roar greier ikke sitte stille, sier kona Stine om Årets Navn-vinneren. Det nyter nabolaget godt av.

KORSVOLL: – Jeg har med vilje prøvd å holde en lav profil. Jeg synes det hyggelig å kunne hjelpe til uten å måtte få betalt for det, sier Roar Grønvold, og legger til:

– Derfor var det veldig spesielt å høre at jeg var nominert til Årets Navn. Jeg ble helt forfjamsa. Jeg har aldri tenkt på at jeg driver med så mye.

Leder Lars Dueled karakteriserer Grønvold som en god representant for frivilligheten.

Ble rørt

Leserne har talt. Roar Grønvold er mannen som fortjener tittelen «Årets Navn i Nordre Aker» i 2010.

Han kjørte løypemaskin ved idrettshøyskolen da han fikk budskapet om utfallet av avstemningen.

– Jeg måtte stoppe opp i snøparken, for jeg ble veldig rørt. Jeg måtte tørke en tåre i øyekroken, innrømmer Roar.

Tømreren, som er oppvokst på Grønvoldstangen på Kjelsås, bor på Korsvoll med kona Stine, en datter på 10 og to sønner på 16 og 18 år. Over 60 timer i uka tilbringer ham i løypemaskinen i Nord- og Lillomarka i vinterhalvåret, for arbeidsgiveren Friluftsetaten.

Prispengene som årets navn gir han til SOS Barnebyer. Storo Storsenter er sponsor av Årets Navn i Nordre Aker.

Utviklingshemmede

Om sommeren snekrer han for samme etat. Men det er også der den betalte jobben stopper. Den frivillige innsatsen til Roar Grønvold er stor.

Da Roar flyttet til Korsvoll, startet han en allidrettsgruppe for barn i Korsvoll IL. Deretter gikk han i bresjen for å få i gang et idrettstilbud for psykisk utviklingshemmede.

– De første årene samarbeidet vi med Vålerenga Unified, og ble invitert over til Chelsea. Det var veldig inspirerende. I England er fotballtilbudet til utviklingshemmede veldig stort, forteller Roar.

Nå har han ledet gruppa i over tolv år, og har en fast gjeng med ungdommer mellom 12 og 24 år som møtes hver uke. Roar har blitt et stabilt og trygt samlingspunkt for ungdommene.

– Jeg har et personlig forhold til alle deltakerne, er venner med dem på Facebook, og om sommeren kommer de ofte for å grille i hagen vår.

Det er Roar som sammen med Per Tøien tok på seg arbeidet med å bygge Korsvoll ILs varde på Tyskertoppen hver nyttårsaften. Han er med i en dugnadsgjeng av foreldre som sprøyter og måker skøyteisen på Korsvollbanen. Han hadde ansvar for oppussing av Hansemyrparken, og før Oslo kommune begynte å kjøre skiløyper ved Grinda, gjorde Roar det på eget initiativ. Da Korsvollhytta ved Ørfiske skulle pusse opp, var det Roar og Rune Bae som ledet prosjektet. Men han er også en aktiv far. Han følger med på eldste sønnen som går på ski for Lyn, mens han er foreldrekontakt i Tiger karateklubb der yngstesønnen er aktiv. Da datteren begynte i korps, måtte han ta i et tak på loppemarked.

– Men loppemarked synes jeg er veldig artig, sier han.

For viktig til å slutte

«Roar greier ikke sitte stille. han må jobbe med noe hele tiden», forteller kona hans Stine. Hvordan orker noen å bruke så mye av fritiden sin på dette, undrer vi.

– Det er en prioriteringssak, svarer Roar.

Han starter gjerne med løypekjøring klokka tre-fire om natta for å rekke over alt.

– Jeg syns det er viktig at barn og unge har et godt tilbud i nærmiljøet. Når jeg ser at det betyr så mye for mange mennesker, kan jeg jo ikke gi meg, sier Roar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag