Gå til sidens hovedinnhold

Røas keepertalent til USA

Røas gode sisteskanse har fått lønn for mye hardt arbeid.

RØA: Det har vært en travel vår for Røa herrelags gode sisteskanse, Lars Semb Maalen-Johansen (19).

Nå har han derimot fått «lønn» for det harde arbeidet han har lagt ned i både fotball og skole. Det i form av et fotballstipend på Holy Names University i Oakland i California.

Solid utvikling

Oakland ligger 20 minutter utenfor San Franciso, og her skal Maalen-Johansen studere og spille fotball de fire neste årene.

En av grunnene til at Maalen-Johansen fikk dette stipendet, er en strålende vårsesong for Røas herrelag i 3. divisjon.

Han har bidratt sterkt til at Røa henger med i toppen i årets sesong. Han har vært meget solid mellom stengene og har utviklet seg veldig godt denne våren.

– Å spille i Røa i år har vært supert. En så bra start vi har hatt på sesongen i år, har jeg aldri vært med på før. Jeg føler at jeg er kommet tilbake på det nivået jeg var for ca ett år siden, sier Røa-keeperen til Akersposten.no.

Høye forventninger

Siden universitetet investerer mye penger i Maalen-Johansen, så er også forventningene høye foran høstsesongen.

– Lars er en storvokst keeper og har en meget sterk bakgrunn. Jeg regner med at han vil gjøre det veldig bra her, sier hovedtrener ved Holy Names University, Tim Hart.

Maalen-Johansen ser frem til starten på sitt eventyr i USA.

– Jeg gleder meg noe enormt og så lenge 10 prosent av det jeg har hørt er sant kommer dette til å bli en utrolig opplevelse.

Hjemlengsel

Det er ikke bare enkelt å dra til i et nytt land med en ny kultur og ikke minst et nytt språk, og det vanskeligste blir å flytte fra familie og venner, tror Røa-gutten.

– Jeg kan love at det vil bli kvelder hvor hjemmelengselen trenger på, men jeg skal fokusere på å ha det gøy og spille mye fotball, sier han.

– Min målsetting når jeg drar til USA er å bli en bedre fotballspiller, få en ordentlig utdannelse og ha «the time of my life»..

Kim Moe Krohn er tidligere Røa-spiller, og driver nå rekrutteringstjenesten College Scholarships USA sammen med Stewart Stanbra.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene