Røatunnel i 2008

- Røatunnelen kan lånefinansieres og i beste fall kan arbeidet starte i 2008, sier leder av bydelsutvalget i Vestre Aker, Elin Horn Galtung (H).

Røa: Etter at Røatunnelen kom med i Oslopakke 3, har spørsmålet vært: Når kommer den?
- Røatunnelen ligger først i rekken av prioriterte prosjekter. Vi trenger ikke å vente på inntektene fra bompengeringen. Prosjektet kan lånefinansieres og jeg vil på vegne av bydelen invitere store entrepenører som Skanska, Veidekke og andre å allerede nå ta kontakt med bydelen. Ring meg når som helst, sier en glad Horn Galtung, som i siste periode fikk et enstemmig bydelsutvalg i ryggen som gikk for Røatunnel.

Fantastiske nyheter

I Oslopakke 3 ligger en forskuddspott på 100 millioner kroner som skal brukes til renter og avdrag for prosjekter som skal lånefinansieres.
- Nå er det bare å få fortgang i reguleringsarbeidet. Hvis alle legger viljen til så ser jeg ikke bort fra at arbeidet med tunnel i beste fall kan komme i gang i 2008 og da kan vi ha en Røatunnel klar allerede i 2010, sier en optimistisk Horn Galtung.
- Dette er fantastiske nyheter. Nå vil vi holde trykket oppe med vår underskriftsaksjon som viser at vi mener alvor. Med den utbyggingstakten som er i Røa sentrum og den generelle trafikkøkningen haster det med å få tunnel. Krysset vil i løpet av få år kollapse fullstendig uten tunnel. Målet er å samle inn minst 10 000 underskrifter for å få tunnelen raskt på plass. Hittil har vi samlet inn 4000 underskrifter, sier Karoline G. Herlofsen i aksjonen "Redd Røa - Tunnel NÅ".

Utrettelig

Begge er svært fornøyd med at politikerne gikk for det lange tunnelalternativet med inngang ved Røatoppen og utgang ved Ostadalsveien.
- Jeg er naturligvis fornøyd med at mitt eget parti sto fast ved at det ikke ble noen Oslopakke 3 uten Røatunnel. Jeg ble lykkelig og fryktelig lettet da jeg hørte at partiene hadde kommet til enighet. Nå tenker jeg på alle de som utrettelig har jobbet for tunnel i mer enn tretti år og vil nevne noen av dem som har stått på fra starten tross alle tilbakeslag og skuffelser. Blant disse er Ragnar Wiik, Harald Omdahl, Gudmund Bakke og Karl Arne Enquist i Røa vel. Så må vi heller ikke glemme nabogruppen rundt Ekraveien som fikk fart i aksjonen igjen den siste tiden. De har gjort et stort stykke utredningsarbeid. Uten dem ville vi ikke vært der vi er i dag, sier Horn Galtung, som er beskjeden på egne vegne.
- Jeg har bare overtatt stafettpinnen etter mange andre, sier hun.

Gerhardsen på kaffe

- Elin har vært svært viktig i dette arbeidet. Nå kan vi se for oss et levende, bynært sentrum, som blir attraktivt også for de omkringliggende områdene. Jeg vil her og nå invitere Rune Gerhardsen til kaffe på "Utsiktscaféen" på Essostasjonen. Da vil han kunne se hvilket viktig vedtak han har vært med på å forhandle frem. Vi var jo svært spent på om Arbeiderpartiet ville støtte en Røatunnel i Oslopakken, sier Herlofsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.