RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Robust omsorg

Omsorgstasjonen "Robust" i regi av Kirkens Bymisjon har flyttet fra Nordstrand og inn i sentrale og nyoppussede lokaler i Nordbygata på Grønnland.

GRØNLAND: Omsorgsstasjonen Robust er en gratistjeneste for barn og unge som av forskjellige grunner har problemer på skolen eller i forhold til familien. Omsorgsstasjonen består av fem familieterapeuter som alle har lang erfaring på området. Til forskjell fra mange lignende tjenester og instanser i det offentlige, har ikke Robust lange ventelister man får time på dagen.

Effektiv omsorg

Med tankegangen at det koster mer å reparere enn å forebygge, forsøker de nyetablerte familieterapeutene i Nordbygata å rette fokuset på forebygging overfor barn og unge med problemer.
Langt fra alle konflikter og problemer barn og unge sliter med på skolen eller overfor foreldrene behøver å gå via forvaltningen i det offentlige byråkratiet. Vår fremste egenskap står derfor i å ta tak i problemet på et tidlig tidspunkt før det baller seg på, forteller familieterapeut Erlend Fidjestøl.

Henvisning ikke nødvendig

Det trengs verken henvisning eller utfylling av søknadsskjema for å komme i kontakt med Robust. Ved å ringe omsorgsstasjonen vil de erfarne fagfolkene ganske raskt fastlå omfanget av problemet. Noen ganger holder det med en enkelt telefon, andre ganger kan det være nødvendig å innkalle familien til samtale. Typen og omfanget av barn og unges problemer kan være veldig varierende, forteller daglig leder ved Robust, Brit Selvik.
Mens noen sliter med mobbing og utstøtelse på skolen, sliter andre på det rent skolefaglige. Og disse problemene kan igjen ha sitt utspring i problemer på hjemmebane, enten det skyldes et anstrengt forhold til farens nye kjæreste, eller morens psykiske problemer, forteller Selvik. Familieterapeuten får henvendelser både fra barn og unge selv, deres foreldre eller skolen.
Robust er et tilbud for alle i Oslo, og at omsorgssenteret har flyttet så sentralt, gjør at Selvik fra høsten av kommer til å jobbe aktivt med informasjonsarbeid både overfor skoler, barnevernstjenesten og kommunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere