RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rock fra Sahara


Nomadene i gruppa Tinariwen spiller tradisjonell elektrisk musikk på Rockefeller. FOTO: NILS SKUMSVOLL
Nomadene i gruppa Tinariwen spiller tradisjonell elektrisk musikk på Rockefeller. FOTO: NILS SKUMSVOLL
Nomadebandet Tinariwens konsert på Øya i 2007 fikk musikkanmelderne til å sette terningene i halsen. 29. mai kommer gruppa til Rockefeller.

SENTRUM ØST: Har du ikke hørt dem sier du? Da har du herved et tips til god underholdning på plate. Her snakker vi om en gjeng musikere som bryter ny mark i rockelandskapet. Herlig originalt!

Blues med sand i øra

Tinariwen har i følge nettstedet Leopardmannen sin bakgrunn blant Tuaregene i det nordlige Mali. Spirene til bandet vokste etter sigende fram allerede på 1980-tallet, som et resultat av de vanskelige forholdene det tidligere så stolte nomadefolket levde under. Flere av de nåværende medlemmene av gruppa har bodd i flyktningelerier i Libya, skriver nettstedet. Her skal de ha fått militær trening i begynnelsen, men byttet snart geværene ut med gitarer da de ble introdusert for Bob Marley, Jimmi Hendrix og andre artister med et musikalsk budskap. Resultatet har blitt en elektrifisert utgave av den tradisjonelle Tuaregmusikken, noe resten av verde de senere åra har åpnet øynene, eller skal vi kanskje si ørene, for.

Samarbeid

På sin siste plate Aman Iman (Water is life) fikk de god hjelp fra Justin Adams, som til vanlig bistår Led Zeppelin-vokalist og i dag fremragende soloartist Robert Plant på gitar. Dette er med andre ord en spennende musikalsk kombinasjon som definitivt kan være verdt å få med seg.
Rockefeller, torsdag 29. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere