RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Whitesnake er elsket og hatet verden over. FOTO: PROMO (Ikke for salg)
Whitesnake er elsket og hatet verden over. FOTO: PROMO (Ikke for salg)

Rock og ballader

Den 12. Juni spiller det legendariske bandet Whitesnake på Sentrum Scene. I april ga de ut det knallsterke albumet Good to be bad.

SENTRUM ØST: David Coverdale har ledet Whitesnake siden 1977. Helt siden albumet (7`EP) Snakebite i 1978 har Coverdales hese røst servert rockeballader og heavy metal verden over. Med et mildt sagt varierende mannskap, har Coverdales Whitesnake i mer enn tredve år vært i rockens tjeneste.

Macho

22. April kom plata Good to be bad. Albumet har høstet gode kritikker og anmelderne har overgått hverandre med komplimenter. Verdensturneen som startet 22. Mars på New Zeeland har vært en stor suksess for vokalisten og hans menn. Med låttitler som All i want - all i need og Lay down your love, så ser man en rød tråd gjennom tre tiår. Fra albumet Lovehunter (1979), der coveret forestiller en kvinne som sitter på en overdimensjonert slange, og frem til nå har Coverdale blitt beskyldt for å være både macho og sexist. Selv har han uttalt at han stiller seg uforstående til dette, og mener selv det bare handler om kjærlighet.

80-talls helter

Dagens Whitesnake (se faktaboks) består av et knippe meget drevne karer fra metalverdenen. De følger den oppskriften som gruppa alltid har benyttet: fete gitar-riff og pompøse kjærlighetstekster. Denne, ikke ukjente, oppskriften var det mange band som fulgte på 80-tallet. Men det var Coverdale som ledet an. Og det var Coverdale som kom best ut av det. Whitesnake fyller i år konsertarenaer over hele verden.

Åtte millioner

Deres største suksess var albumet 1987, som ble utgitt nettopp det året. Her finner vi låter som Here i go again, Is this love og Still of the night. Albumet er etter sigende solgt i mer enn 8 millioner eksemplarer. Here i go again nådde som singel helt til topps på Billboards liste. Plata ble etterfulgt av en verdensturne som varte i et og et halvt år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere