Gå til sidens hovedinnhold

Rock og rap på Østensjø

Juryen hadde vansker med å bestemme seg for hvilke sceneinnslag som skulle gå videre til fylkesmønstringen da det i helgen var kulturmønstring for ungdommen på Østensjø.

Skøyenåsen: Foruten et svært variert sceneshow, kunne publikum se en flott kunstutstilling på Skøyenåsen skole som huset ungdommens kulturmønstring for ungdom på Østensjø lørdag. Det var tydelig lagt ned mye arbeid i mange av kunstverkene, og juryen valgte å sende fem kunstbidrag videre til fylkesfinalen.

Vi var helt enige om kunsten, der tenkte vi ganske likt, sier juryleder Liv Thorstensen og får bifallende nikk fra Tove Wiik og Kim Øien i juryen.

Variert

Hele 19 tøffe sceneinnslag med film og rap, rock, pop, metal, diskodans og hip hop fikk de fremmøtte se, og publikum støttet flott opp om alle som opptrådte. Lyden var det også lokal ungdom som styrte, mens Rustad Lions serverte svært populære pølser og vafler i kiosken.

Like før juryen avga sin kjennelse, traff vi Hanif Kawousi (Blue Basement) og Anniken Stabbetorp (Blue Basement og Den Fransk-Tyske Allianse) i kulissene.

Vi spiller fo å ha det gøy, sier Hanif Kawousi.

Ja, for meg er det ikke liv eller død om vi går videre, legger Anniken Stabbetorp til. Men minutter senere er det klart at de begge går videre, Stabbetorp til og med med to musikkbidrag.

Hvor mange instrumenter spiller du egentlig?


He, he, det er bare de to. Kontrabass og gitar, sier en lattermild Stabbetorp.

Vanskelig

Juryen måtte slite litt mer når de skulle velge ut finalister blant sceneinnslagene. Mange av publikummerne holdt nok en knapp på at Den Fransk-Tyske Allianse skulle gå videre. Med gitar, fiolin og kontrabass imponerte den solide trioen stort.

Det var vrient å velge blant bandene, men til slutt ble vi enige, forteller juryen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar