RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rock, rap og foto til kulturmønstring

Nordstrand stiller med sterke kort til fylkesfinalen om en drøy måned. Tre finalister er klare til dyst når bydelens spennende kulturmiljø skal frontes i Ungdommens kulturmønstring (UKM).

LAMBERTSETER: Årets UKM Nordstrand trakk mange besøkende til Lambertseter fritidsklubb fredag. De lokale kulturmønstringene er nå avviklet og nylig utvalgte finalister kan se frem til å eksponere sine talenter for et større publikum. Over hele landet har unge talenter fått utfolde seg innenfor vidt forskjellige sjangere med blant annet dans, film, foto, teater, musikk og akrobatikk.

SE BILDEGALLERI FRA UKM HER!

Nordstrands kandidater konsentrerte seg mest om dans og musikk og med et godt knippe artister i alderen 10–20 år ble publikum presentert et variert show. Bak kulissene sørget et stort apparat for å sikre at årets viktigste arrangement på fritidsklubben forløp på en både profesjonell og gjennomført måte.

Verdige vinnere

Det ble rapduoen Matti og Mostafa, rockebandet Rewinders og fotokunstnerne Charlotte Danielsen, Karine Løhre Andersen og Silje Lyngaas Ansnes som ble plukket ut til å representere bydelen denne gang. Mathias Romano og Mostafa Ahmed leverte med selvsagt og kul attitude en spesialmiks av sine egne låter "Drømmejenta" og "Inn i gamet".

Røff sound, leken fremføring og godt driv gjorde at både publikum og juryens gunst var sikret da Rewinders inntok scenen og serverte sin fengende rockelåt "So long". Stilleben-serien "Clair obscure" gjør at Nordstrands ære vil bli dyktig forsvart også i kategorien Utstilling, hvor de i neste tevling kan bli utfordret av både skulptur- og 3D grafikk- uttrykk.

Talentfull ungdom og musikalsk bredde

Rekordstor oppslutning med 49 artister og 18 forskjellige innslag vitnet om et levende og aktivt musikk- og kulturmiljø i bydelen. Et entusiastisk arrangørkorps presenterte et program som spente over et bredt musikalsk spekter, fra pop og ballader til punk, rock og rap.

Mange av artistene vartet opp med egenkomponerte bidrag og viste stor kreativitet i uttrykk, tekster og musikalitet. Noen benyttet også anledningen til å komme med noen friske ytringer til publikum. Bandet Douchebags kom med følgende oppfordring: – Vær forsiktig med nytelse, hodet kan eksplodere!

Drømmen om suksess og stjernestatus

Fylkesfinalen arrangeres 25. april på Ballroom i Oslo, mens landsfinalen avvikles i Trondheim i midten av juni. Interessen har vært større enn noen gang. Nesten 24.000 unge artistspirer fordelt på over 9.800 innslag har konkurrert på lokalplan. For mange har UKM vært et springbrett for videre karrierer innen musikk og andre kulturuttrykk. Black Sheeps, Jaga Jazzist, Didrik Solli- Tangen og vinneren av Norske Talenter i 2008, Erlend Bratland, har alle vært innom UKM før de slo gjennom. Det ligger nok i bakhodet på mange av de lokale stjerneaspirantene når de forbereder seg til neste runde av årets UKM.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere