RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rock redder jula


Isak Oksvold (t.v) og Gunnar Grini ble tatt imot med åpne armer av Kirsten Frigstad (t.v) og Tone Ringsli Sødal da de skulle levere festivaloverskuddet til Natthjemmet. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Isak Oksvold (t.v) og Gunnar Grini ble tatt imot med åpne armer av Kirsten Frigstad (t.v) og Tone Ringsli Sødal da de skulle levere festivaloverskuddet til Natthjemmet. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Overskuddet fra Bekkerockfestivalen har sikret både julegaver og ridekurs til kvinner i krise. Natthjemmets sjef jubler.

Dette er helt fantastisk. Det er så hyggelig å bli sett, sa Kirsten Frigstad, institusjonssjef for Natthjemmet; et akutt kriseovernattingstilbud på Adamstuen til kvinner med tilhørighet i rus- og prostitusjonsmiljøet.

Hun tok hjertelig imot Gunnar Grini og Isak Oksvold, primus motorer bak festivalen Bekkerock, da de kom for å overlevere noe så sjeldent som et festivaloverskudd på 14 000.

Festivalsuksess

16 august ble Bjølsenparken omgjort til en arena for musikk, sosialt samvær, lek og frivillig innsats, med tilhørende grillmat og god stemning. Rundt 400 personer tilbrakte lørdagen i strålende solskinn, og initiativtakerne kunne fornøyd konstatere et overskudd på 22 000 kroner da dagen var omme. Resultatet ble kjærkomne penger i kassa til Natthjemmet.

Vi ville gi penger til de som trenger det mest og hadde allerede bestemt at overskuddet skulle gå til Natthjemmet. 14 000 kroner er nå satt inn på kontoen til deres disposisjon. Resten av pengene går tilbake til festivalen for å sikre at vi kan gjøre det samme også til neste år, forteller Grini.

Velvilje

Festivalen gikk over all forventning, og vi var jo veldig heldige med været. Tilbakemeldingen fra publikum og bandene som spilte har vært veldig positiv og det var bare velvilje å møte. Det blir garantert en festival til neste år også, sier Oksvold ,som håper å øke publikumstallene til 700 neste år.

Da får vi enda mer penger som vi kan gi til et godt formål, sier han.

Roser lokalmiljøet

Grini kan ikke få fullrost de frivillige og bydelen nok for innsatsen både før og under festivalen.

Folk i lokalmiljøet har stilt opp gladelig fordi de synes dette er et godt formål. Folk fra bydelen har dessuten hjulpet oss med praktiske oppaverslik at alt skulle være i orden til festivaldagen, forteller han.

Frie midler

Dette er et konkret bidrag til kvinnene her, og ettersom det er frie midler, kan vi bruke pengene til velferdstiltak som julegaver og hyggelige utflukter. Et par av kvinnene her har ymtet frampå at de har lyst til å lære seg å ri. Disse pengene gir oss mulighet til å gjennomføre det, sier Frigstad smilende.

Hun forteller at hver eneste natt kommer det mellom åtte og fjorten kvinner til Natthjemmet I løpet av et år har de rundt 3 500 overnattingsdøgn.

Møter fordommer

Noen er i en akutt krise, mens andre kommer permanent over en viss periode. Det dreier seg om cirka 200 forskjellige kvinner som til vanlig møter mye stigmatisering og fordommer. Derfor er det ekstra viktig og hyggelig at medmennesker i ulike samfunnslag bidrar frivillig med å tilbringe en natt i måneden her. Kvinnene trenger kontakt med «vanlige» mennesker som ikke dømmer dem, sier Frigstad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere