RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rocka bort regnet


Utekino på haugen var stemningfullt og helt regnfritt.
Utekino på haugen var stemningfullt og helt regnfritt.
Kongene på Haugen-festivalen fikk en regnfull start, men artister som Kenneth Ishak and the skids og Lukas Kasha klarte fint å rocke bort regnet og sjarmere publikum.

ST. HANSHAUGEN: Hvorfor snakket de ikke før i tiden? sier en liten jente som nysgjerrig titter opp på det store filmlerretet på St. Hanshaugen. Hele gressplenen er full av folk som sitter godt innpakket i alt fra ullpledd til soveposer, med termos og vinflasker og selvsagt det tradisjonelle popcornet lett tilgjengelig, denne fredagskvelden.

I samarbeid med Arthaus, som i år fyller 10 år, fikk folket med seg film på storskjerm, og denne gangen var det filmklassikeren "City Lights" av Charlie Chaplin som ble vist i den kjølige sensommernatten. Konferansier Henrik Thodesen fikk filmpublikummet til å hilse på stumfilmvis, til manges store forvirring. Armer ristet i lufta, mens folket gledet seg til film.


Melankoli

Lørdag var det klart for musikk, og da Lokalavisens journalist kom seg ut etter regnet hadde sluttet, bar det rett hen til Paviljongscenen. Der sto Finn Harrisson for litt melankolsk musikk, med visse inntredener av mer fartsfylte irske folketoner. Melankolien og den melodiøse popen fortatte videre med Dylan Mondeegreen på hovedscenen.

Dette var behagelig musikk, sa festivalgjenger Martine Michelsen.


Rock

Og så fra det rolige til det mer rocka. Det var ingen tvil om at stemningen bare ble bedre utover kvelden, da regnet hadde forvunnet og Kenneth Ishak and the skids inntok scenen.

Det er lov å snakke altså, sa vokalisten i bandet, som straks løste opp stemningen blant det fortsatt ganske melankolskpregete publikummet, etter forrige opptreden. Det tok kort tid før folket satte seg på scenekanten etter vokalistens instruksjoner, og at en fyr plutselig følte behovet for å klatre opp på scenen og prøve seg på et aldri så lite stagedive.

Ingen tvil om at publikum virkelig var i ekstase da Lukas Kasha sto for en storslagen finale, med energisk musikk som raskt smittet publikum med entusiasme. Etter festivalen på haugen fortsatte festen på Colletts café.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere