Rockefeller til streik

Fellesforbundets medlemmer hos Rockefeller og John Dee streiker for tariffavtale onsdag.

Fellesforbundets medlemmer hos Rockefeller og John Dee streiker for tariffavtale onsdag. Foto: FOTO: ARKIV

Både Rockefeller og John Dee går til streik fra 8. desember. Men Sentrum Scene slipper unna.

SENTRUM: Fellesforbundets medlemmer hos Rockefeller og John Dee går til streik for tariffavtale 8. desember, skriver Magasinett på sine hjemmesider.

En skuffet Kristian Kristiansen, Fellesforbundets distriktssekretær for Oslo/Akershus, snakket med Magasinet for fagorganisertes nettavis like etter gårsdagens mekling som varte i over seks timer.

– Ja, jeg trodde vi skulle greie å komme fram til en løsning, nemlig inngåelse av tariffavtale, men slik ble det altså ikke. Så nå er våre 48 medlemmer i konflikt fra 8. desember av, forteller Kristiansen til nettstedet.

Onsdag 8. desember skal etter planen Nils Petter Molvær stå på scenen på Rockefeller, mens Grand Island skal spille på John Dee. Begge disse konsertene kan nå bli avlyst, og det samme gjelder flere konserter i dagene etter.

SE PROGRAMMET PÅ ROCKEFELLER HER

Ikke Sentrum Scene

En glipp gjorde at Fellesforbundet ikke har fremmet eget krav om tariffavtale overfor Sentrum Scene, som dermed unngår streik.

Kravet ble kun fremmet overfor Auditorium AS, altså driftsselskapet til de populære utestedene Rockefeller og John Dee., og ikke datterselskapet Sentrum Scene.

VINN BILLETTER: NILS PETTER MOLVÆR PÅ ROCKEFELLER

En tabbe

– Det var en tabbe av oss. Det burde vi ha oppdaget, innrømmer Clas Delp, forbundssekretær med hovedansvar for Riksavtalen til Fellesforbundet.

Arbeidssituasjonen til de 48 fagorganiserte er slik at de både jobber på Rockefeller og Sentrum Scene. Med dette kan det hende at de streiker for tariffavtale foran Rockefeller og John Dee, men må jobbe på Sentrum Scene, forklarer Delp på spørsmål fra Magasinet for fagorganiserte.

Når kravet om tariffavtale eventuelt fremmes overfor Sentrum Scene AS, er foreløpig ikke avklart.

Under meklingen tilbød Auditorum As å innga en tariffavtale fra 1. juli neste år. begrunnelsen om at den husinterne avtalen gjør det umulig å inngå noen avtale før, avfeier Delp som rent tull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.