Rockegutter vant kulturprisen

Blue Basement gjør seg bemerket. Nå får de ti tusen kroner til bandkassa fra ungdomsrådet i Bydel Østensjø. Fra venstre:Petter Nøding, Martin Tonne, Hanif Kawousi og Erlend Opdahl.

Blue Basement gjør seg bemerket. Nå får de ti tusen kroner til bandkassa fra ungdomsrådet i Bydel Østensjø. Fra venstre:Petter Nøding, Martin Tonne, Hanif Kawousi og Erlend Opdahl. Foto: Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

Blue Basement er tildelt ungdommens kulturpris i Bydel Østensjø.

ØSTENSJØ: I desember vedtok ungdomsrådet å tildele ungdommens kulturpris 2010 til rockebandet Blue Basement, bestående av Erlend Storsul Opdahl, Hanif Kawousi, Martin Tonne og Petter Nøding.

I tillegg til diplom, heder og ære, får vinnerne ti tusen kroner.

Glade og takknemlige

– Vi er veldig glade for å få prisen. Vi har holdt på i Bydel Østensjø siden vi begynte med bandet, og dette blir en fin avslutning nå som vi snart er blitt for gamle for Bølerklubben, sier Martin Tonne.

Prispengene går mest sannsynlig til å dekke utgifter i forbindelse med cd’n de ga ut sist høst.

– Pengene kommer veldig godt med. De kan dekke utgifter og hjelpe oss videre, sier Tonne takknemlig.

Les også: Himmelsk plateslipp

– Fantastiske

Blue Basement har gitt ut to cd’er; Half Moons and Hurricanes i 2008 og Orbits i 2010.

Bandmedlemmene beskrives som fire dyktige, hardtarbeidende og sympatiske unge musikere fra Bøler og omegn. Forslagsstilleren berømmer bandet for å lage all musikken sin selv, og for at de i mange år har gledet publikum i bydelen med det som beskrives som fantastiske konserter.

I tillegg til å være involvert i den årlige Klubb XXL-festivalen på Bøler, har de blant annet også deltatt i Ungdommens Kulturmønstring.

– De har vært til stor inspirasjon for andre unge musikere i bydelen, mener forslagstilleren.

Skal stimulere og oppmuntre

– Formålet med ungdommens kulturpris er å stimulere kulturlivet i bydelen og være en

oppmuntring til lokalt engasjement, nyskaping og ekstraordinær innsats, forteller ungdomsrådets sekretær Anne-Sissel Slaatsveen.

– Prisen tildeles enkeltpersoner, lag eller organisasjoner som over lengre tid har gjort en vesentlig innsats for bydelens lokale kulturliv gjennom frivillig innsats og engasjement, eller som har markert seg positivt gjennom kulturaktivitet i bydelen, opplyser Slaatsveen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.