RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rocken fyrer løs igjen


Ønsker 
velkommen: Rune Madsen vil fylle det nedlagt pukkverket med musikk
Ønsker velkommen: Rune Madsen vil fylle det nedlagt pukkverket med musikk
For tredje år på rad inviterer GranittRock til Rocke-festival for hele familien. Turboneger, Minor Majority, Big Bang og CC cowboys er blant noen av årets navn som kommer til Lillomarka.

Grorud: Lukk øynene, forestill deg en gigantisk grusplass. Et tidligere steinbrudd, i dag dekket med jorde. Kommer du deg på toppen av grusplassen har du utsikt utover hele Groruddalen. To hundre meter unna finner du et badevann og fiskemuligheter. Fredag 7. og lørdag 8. september fyrer det løs igjen med GranittRock i den åpne plassen.
Rockefestivalen ble arrangert for første gang i 2005. Rune Madsen og kameraten Arild Brandt var initiativtakerne bak festivalen. Til daglig jobber Madsen som datamann i VG, mens Brandt driver et firma for scene, lyd og lys.
Den voksende musikkfestivalen har i dag en utvidet stab på 8 personer, i tillegg til bidrag fra 200-300 frivillige fra lokalmiljøet.
- Ved å arrangere en nytt og annerledes festival ønsket vi å forandre det negative bildet som stadig preger Groruddalen, forteller Madsen.

Fra 3000 til 30.000

GranittRock er en rockefestival utenom det vanlige.
Så vidt meg bekjent er vi den eneste gratis og rusfrie familiefestivalen i hele Norge og i Europa. Vi selger ikke alkohol, og det er selvfølgelig en utfordring da overskuddet til festivalene er som regel fra alkoholsalget, sier Madsen.
Vi harogså fått tilbakemeldinger fra artistene om at de synes det er tøft å spille for et rusfritt publikum med mange barn og unge tilstedet.
Hvordan festivalen vokste så fort på så kort tid er en historie i seg selv. Det begynte med at Jack Grimsrud fra bydelen likte ideen til prosjektet, og introduserte dette for Jan Bøhler. Dermed var ballen i gang. Med penger i kassa kunne Dum Dum Boys opptre på scenen i 2006. Sammen med Carpe Diem trakk de tilsammen 30.000 besøkende under festivalen i 2006.
GranittRock får i dag støtte av norsk kulturråd, midler fra Groruddalssatsingen, regjeringen og ikke minst sponsorer.

Årets program

I år på lik linje med i fjor operer festivalen med to likeverdige scener. På fredagen vil programmet i tillegg til store kjente navn bære preg av lokale godbiter fra Rockefabrikken på Stovner og Fyrhuset. På lørdagen derimot vil det være hip-hop som regjerer.
Hip-hop er en viktig del av kulturen i Groruddalen. Vi kan ikke arrangere en festival uten å inkludere den, sier Madsen.
Madsen oppfordrer folk som vil vite hva Groruddalen er til å ta turen i helgen.
Det vil bli salg av mat på lørdag, så folk kan kose seg med familien og god musikk. Vi selger også T-skjorter og nøkkel-og mobilbånd. Pengene fra salget kommer vi til å investere i 2008's beste hendelse, avslutter Madsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere