*Nettavisen* Nyheter.

Rockeprofeten

 

Konsertfotograf Steinar Knudsen ønsker mest av alt at flere skal høre på rock.

Klikk på bildet for å forstørre.

Musikkentusiast: Steinar Knudsen rock'n'roll-fotograf som til daglig jobber som grafisk designer for Lokalavisene Oslo. Foto: Kristin Trosvik

OSLO/NORDRE FROGN: Til vanlig jobber Knudsen som grafisk designer for Lokalavisene Oslo, men for tre år siden begynte musikkentusiasten også å ta bilder fra konserter.

– Jeg var jo på disse konsertene uansett. Det blir en kombinasjon av jobb og hobby – en "jobby" kaller jeg det, forteller Knudsen som har fotografert siden han tok foto på videregående skole. Og musikkinteressen har fulgt med ham helt siden barndommen på Gjøvik.

Love to Rock

– Jeg har alltid vært mye på konserter, fordi mange av vennene miner er musikere, forteller Steinar som selv aldri har spilt.

– Det var vennene min som spilte, jeg lagde alltid cd-coveret, erindrer den grafiske designeren.

Etter å frekventert konserter ukentlig med kamera rundt halsen i over tre år, bestemte Steinar Knudsen seg for å stille ut.

Utstillingen finner sted på Café Tara i Nordre Frogn hvor fotografen for tiden er bosatt. Utstillingen har fått tittelen "Love to Rock" og inneholder et knippe bilder av blant andre Neil Young, Whitesnake, CC Cowboys, Nick Cave og mange flere. Dette er ikke en salgsutstilling, presiserer Knudsen.

– Jeg legger mye av sjela mi i bildene mine så jeg synes det er hyggelig at de kan leve litt lenger, sier han.

Ekte vare

Ingen av fotografiene er etterbehandlet.

– Jeg synes litt av utfordringen er å finne de riktige innstillinger på kameraet og bruke det lyset som er der, sier Knudsen.

Blitz er forbudt så det kan absolutt være en utfordring å fotografere i et mørklagt konsertlokale.

– På en regntung og grå dag er det ikke like morsomt, men det er stilen min. Jeg ønsker å fortelle hvordan det faktisk var der. Jeg vil at folk skal se bildet og huske hvordan det var å være der, sier han og legger til:

– Men hovedmålet er at folk skal få lyst til å gå på konsert når de ser bildene. Jeg ønsker rett og slett at folk skal høre på rock.

Blogger

Før en konsert kan Knudsen gjerne tilbringe en hel kveld med å studere tidligere bilder av artistene.

– Jeg ser etter særegne trekk eller et kult "move" som jeg kan trekke frem, forteller han.

Det er ingen tvil om at det er en tidkrevende "jobby" og Knudsen takker sin lille familie for tålmodighet og forståelse for den altoppslukende interessen.

– Det er jobb, familie og musikk det går i, ler han.

I tillegg til å lage reportasjer for lokalavisene, har Steinar en egen rockeblogg, rocke.blogg.no, hvor han blant annet anmelder nye plateutgivelser.

Han utelukker ikke at utstillingen på et tidspunkt kommer til Oslo også. Men først skal bildene stilles ut i forbindelse med et MC-treff på Toten og til neste år tar de turen til bluesfestivalen på Nesodden.

– Men får jeg en forespørsel om stille ut i Oslo, så ser jeg ikke bort ifra den muligheten heller, avslutter Steinar Knudsen. Utstillingen på Café Tara henger ut august måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag