Gå til sidens hovedinnhold

– Rocker inn nasjonaldagen!

Lørdag arrangeres konserten "Battle of the bands" på Stoppestedet. 12 band inntar scenen, blant dem gutta i "Monkeyminds".

LILLEAKER: Bandet, som har holdt sammen i åtte måneder, består av vokalist og gitarist, Sebastian Dessen (17), gitarist og backup-vokalist Bjørn Ulvin Lein (17), trommis Sigurd Gundesø (17) og bassist Morten Kolstad (17).

– Dere kan jo bli med ned og se hvor vi øver. Det er et skikkelig bra øvingslokale som vi trives godt med, og du må få med at vi er veldig fornøyd med Stoppestedet generelt sett, sier Sebastian.

– Kjemien stemmer

Gutta kjenner hverandre fra før ettersom de har gått på samme barne- og ungdomsskole. Men, det var først da de startet på fire ulike videregående skoler at bandet ble dannet.

– Det er litt rart det der, men etter åtte måneder merker vi alldere at kjemien mellom oss stemmer. Det er viktig når vi er så mye sammen og viktig for utviklingen av bandet, sier Sebastian.

Progressiv punkrock

På spørsmål om hva slags musikk de spiller, svarer gutta raskt at akkurat det har de hatt litt problemer med å definere.

– Vi klarer ikke å sette oss i en spesifikk bås, men progressiv punkrock var vel det nærmeste vi kom. Det høres kult ut, og funker foreløpig, sier Bjørn.

Monkeyminds skriver sine egner låter og jobber hardt for at sampillet skal være bra. Før konserter blir det alltid litt ekstra øving og Sebastian innrømmer raskt at det har blitt noen sene netter med iherdig skriving.

– Musikken er viktig for oss og den prioriterer vi. Selvsagt bruker vi mye tid på skole og skolearbeid også, men når vi samles her på øving da gir vi hundre prosent.

– Og navnet, Monkeyminds, hvodan fant dere på det?

– Jeg var faktisk på en seiltur med noen venner av meg og nevnte at jeg kunne tenkt meg å spille i et band. Da fikk jeg som svar at det var ingen vits å prøve, for apehjerner klarte aldri det. Så da ble det Monkeyminds, med stor tro på at vi i hvert fall skulle lykkes, smiler Sebastian.

Variert

På konserten lørdag spiller bandet sammen med blant andre, "Syk Panikk", "Clean Cut", "Privilege", "Krønsj", "Elg" og "Fumado". Konserten starter klokken 19.00.

– Det kommer til skikkelig kult, og vi gleder oss. Publikum kan blant annet glede seg til tohelt nye sanger, og ellers mye variasjon, sier Bjørn.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar