RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Espen Freng og broren Sindre, vet begge godt hvordan det er å ha kreften tett innpå livet. Nå glede de seg til konsert i morgen. FOTO: NILS SKUMSVOLL
Espen Freng og broren Sindre, vet begge godt hvordan det er å ha kreften tett innpå livet. Nå glede de seg til konsert i morgen. FOTO: NILS SKUMSVOLL

Rocker mot kreft igjen

I morgen kveld sørger brødrene Freng for fullt trøkk, god musikk og økt bevissthet på John Dee. For kreft rammer også rockere.

GRØNLAND: Dette skal ikke være en trist kveld, men en påminnelse. Vi kan ikke forhindre at folk får kreft, men kan vi hjelpe én til å oppdage det tidligere, har vi nådd målet vårt, sier Espen Freng.

Eller at de får sjekket et symptom som viser seg å være ufarlig, legger Sindre Freng til.

Rammer alle

For godt over ett år siden lanserte de to brødrene ideen om en rockekonsert mot kreft for Kreftforeningen. Espen Freng hadde selv fått kreftdiagnosen i 2007 og hans sterkeste ønske var at han hadde oppsøkt lege tidligere.

Derfor ønsket jeg å bevisstgjøre unge, musikkelskende mennesker om at kreft rammer alle, selv rockere, uttalte Espen til Østkantavisa i fjor.

Fjerde januar 2008 var "Rock mot Kreft" en realitet, og brødrene var aldri i tvil om at dette skulle bli en fast tradisjon.

Bandstorm

I morgen er de klare med en ny runde, og det har ikke manglet på engasjement fra unge, lovende rockere, kan de to fortelle.

Over 60 band har tatt kontakt med oss, så vi har hatt et luksusproblem med å velge ut hvilke artister som skal spille. I tillegg til å få profilert seg selv, støtter de jo også en god sak, sier Sindre.

Artistene stiller nemlig opp gratis, og overskuddet vil bli overbragt Kreftforeningen samme kveld. I fjor var det over 300 publikummere til stede, og brødrene håper på minst like mange i år.

Vi er veldig fornøyd med fjoråret både arrangørmessig og musikkmessig. Are Kalvø, som også i år skal være konferansier, gjorde dessuten en kjempejobb, sier Espen.

Må ikke glemme

Selv har Espen blitt frisk igjen, men både han og Sindre er opptatt av at de ikke skal glemme det som skjedde.

Det er fort å glemme hvor tøft det var, men det var jo på grunn av våre opplevelser at vi starta dette her, sier Sindre.

Og det er en grunn til at vi gjør det sammen. Man må aldri glemme de pårørende og den belastningen en slik diagnose også er for dem, understreker Espen.

Støtter en god sak

Både han og Sindre lover en festkveld med god stemning og rock 'n'roll helt fra dørene åpner klokka 21.

Ikke minst støtter publikum en kjempegod sak, sier Espen som selv står på scenen med bandet Bundolo.

Noe må jeg jo få igjen for å både være arrangør og tidligere kreftsyk, ler han.

Dette skal ikke være en trist kveld, men en påminnelse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere