Gå til sidens hovedinnhold

Rocker mot vold og rus

Stovner Rockefabrikk ble opprettet i 1993, og jobber forsatt for å gi et alternativ til rus og vold for Oslo-ungdommen gjennom musikken.

Stovner: Det røde huset nedenfor Stovner senteret ser kanskje beskjedent ut utenfra, men inne er det et fostrende musikkmiljø for ungdom mellom 14 og 20 år.
Alternativ
Ikke alle ungdommer driver med idrett og konkurranse, og da kan de bruke dette som en mestringsarena, sier styrer Lars Tefre Baade. Han begynte selv som sivilarbeider i 1996, og som så mange andre har han blitt på fabrikken.
Dette huset lokker til seg mange forskjellige mennesker, og mange sitter fast, forteller Baade.
Med noen er det jo nesten så vi må tuppe dem ut når de blir rundt 22 år gamle og ikke lengre faller under målgruppen vår.
Vordene musikere
Ungdommen som kommer til huset søker ofte etter det trygge og inspirerende musikkmiljøet hvor profesjonelle musikere hjelper yngre musikkspirer.
Vi rekruttere fra det profesjonelle miljøet, og forventer at de er trygge voksenpersoner, har litt pedagogisk innsikt og god kjenneskap til musikk.
Kjente musikere bruker også lokalene til øvingsplass, og artister som Lene Malin er en stamgjest før hun drar ut på turné.
Det er gøy for folk å se kjente artister gå i gangene her, det inspirer jo ganske mye, sier Baade.
Samhold
Fordi de som kommer til huset alle har musikkinteressen til felles, er det mange som finner både vennskap og langvarige musikkengasjementer i huset.
Går du på gitarkurs med 15 andre, og så møter du en bassist i døra så blir det lett band av det, sier Baade.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus