Rocket for Lysakerelva

Elevene markerte elveadopsjonen med show. ABBA var temaet. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Elevene markerte elveadopsjonen med show. ABBA var temaet. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Elevene ved Bogstad skole har mange kule aktiviteter foran seg. I forrige uke rocket, sang og jublet de for sitt hjertebarn Lysakerelva.

Bunndyret som bor i Lysakerelven, hadde med en rekke oppdrag til elevene.

BOGSTAD: Oslo Elveforum inviterte tidligere i år skoler til å adoptere Lysakerelva i sitt nærmiljø. Naboskoler kan adoptere en bit av elven og etablere "eierskap" til sin elv. Adopsjonen innebærer at skolen påtar seg oppgaver som gir hygge, glede og økt kunnskap.

Som nabo til Lysakerelven sa Bogstad skole et rungende ja til å adoptere sin del av elven.

Show

Med et spektakulært show i forrige uke markerte ABBAsyngende, dansende og jublende elever at de får et helt spesielt ansvar for Lysakerelven. Elven er unik. Lysakerelva regnes som en av landets viktigste naturområder.

Svært mange såkalte rødlistede arter, altså arter som er truet og sjeldne, er funnet langs den åtte kilometerlange elva fra Bogstadvannet til Oslofjorden.

Nedre del av Lysakerelva er industrialisert, men lenger oppover vil du finne et viltert landskap. Spesielt flott er området mellom Grinidammen og Jarfossen. Her finner du finner de mest dramatiske bekkekløft-partiene. Vannprøvetaking, fotografering, oppgaver, historieundervisning og mange turer langs elven er noe av det som venter elevene.

Oppdrag fra Bunndyret

Leder i Oslo Elveforum Tor Holtan-Hartwig er strålende fornøyd med at Bogstad-elevene blir elveforeldre.

- En flott skole og ivrige elever. Dette tror vi blir veldig bra. Lysakerelven er et helt spesielt vassdrag. Elven er svært vakker og har mye historie langs sine bredder.

De forskjellige elevtrinnene skal ut på varierte oppdrag. De ble presentert av det noe spesielle Bunndyret som bor, og koser seg i Lysakerelven. Uvisst av hvilken grunn presenterte han oppgavene på en klingende Tromsø-dialekt. Og Bunndyret avslørte blant annet at elevene skal få lage bok om eleven.

- Det har vi veldig lyst til! Oppdragene og elven virke kjempespennende, sier en bøling elever til Akersposten da Bunndyret åpner konvulttene med oppdragene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.