Gå til sidens hovedinnhold

Rocket på Godlia mot helsefarlig bråk

En landsomfattende kampanje mot støy på skolefritidsordninger ble dratt i gang på Godlia skole denne uken.

GODLIA: Støy i barnehager og på skolefritidsordning utgjør en helsefare for både barn og ansatte, det ønsker Hørselshemmedes Landsforbund (LHF) og Utdanningsforbundet sette fokus på.

Sammen har de startet en landsomfattende kampanje mot skadelig støy.

Thoris Supergutt

Noen vil kanskje synes det er rart å arrangere en rockekonsert mot støy og hørselsskader, men Thoris Supergutt rocket inne for rimelighetens støygrenser, samtidig som han lærte barna om farene ved for mye lyd.

– Når man er på Rockekonsert er det greit med litt ekstra lyd, men på SFO er det viktig at det ikke blir for bråkete, sa Thoris til barna.

Thoris Supergutt har blant annet jobbet på Nordstrand VGS. og som avdelingsleder på SFO på Mortensrud og vet hvor bråkete det kan bli på en skolefritidsordning.

Støymåler

I tillegg til rockekonserten var nestleder i LHF, Berit Brørby på Godlia for å fortelle barna om at man kan få øresus hvis man hører for mye høye lyder.

Ifølge henne er det stadig flere barn og unge som før hørselsskader som for eksempel tinnitus.

LHF driver nå å selger støymålere til skolefritidsordninger og barnehager, de lyser rødt når det blir for bråkete, og kan måle støy over tid.

Bekymret for ansatte

En annen som var bekymret for skadelig lyd var Kolbjørg Ødegaard fra utdanningsforbundet.

Hun er spesielt bekymret for ansatte som jobber årevis i de støyende miljøene.

– De som jobber på SFO eller i barnehage bruker ikke hørselvern, men det er dokumentert at lydnivået er så høyt at de burde det, sa Ødegaard.

Hun understreket at ettersom hørselvern ikke er noe alternativ for dem som jobber med barn, er det spesielt viktig å senke lydnivået.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden