Røde Kors ber Anundsen ordne opp i mottakelsen av asylsøkere

Justisminister Anders Anundsen.

Justisminister Anders Anundsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Røde Kors mener situasjonen som møter flyktninger på Tøyen i Oslo er kaotisk og uholdbar. Nå har de sendt brev til justisminister Anders Anundsen (Frp) om saken.

– Vi er bekymret for om myndighetene er i stand til å ivareta grunnleggende menneskerettigheter slik situasjonen er i dag, sier generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors til Aftenposten.

Svært mange asylsøkere har de siste ukene samlet seg utenfor Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo i påvente av å få registrert sine asylsøknader.

Røde Kors og flere frivillige er på plass for å hjelpe dem. Selv om myndighetene i det siste har tilbudt losji på hotell, er Røde Kors bekymret for om tilbudet er godt nok. Spesielt for dem som trenger helsehjelp.

– Vi er bekymret for dem som kommer med kroniske sykdommer de ikke har medisiner for, gravide og andre som trenger helsehjelp. Her må offentlige myndigheter inn, sier Havnelid.

PU-sjef Kristin Ottesen Kvigne sier de jobber med å bedre forholdene.

– Vi er i en krevende situasjon, men setter pris på at Røde Kors engasjerer seg. Sammen med UDI arbeider vi nå for å få på plass en mer langsiktig mottaksløsning for bedre å håndtere de store ankomstene, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.