*Nettavisen* Nyheter.

Rødhette til Trikkehallen

"Men bestemor, så store ører du har!" Søndag kommer friteatergruppen "Dårekisten teater" til Trikkehallen på Kjelsås for å fortelle sin versjon av eventyret om Rødhette og ulven.

Kjelsås: I serien av månedlige søndagsforestillinger for barn har Trikkehallen i februar fått "Dårekisten Teater" til å sette opp en av sine forestillinger. Oppsetningen "Rødhette og ulven" bruker utradisjonelle figurer i kombinasjon med masker og vanlig skuespilleri. Og litt spesielt er det at scenografi, regi og fremføring av denne oppsetningen er av én og samme person: Kjell Matheussen. Han forteller at han har vist forestillingen flere hundre ganger tidligere.
- Det gir meg mye å spille den samme forestillingen mange ganger. Da kan jeg bearbeide, gjøre nye oppdagelser og endre stykkene underveis, sier han.
- I forestillingen om Rødhette og ulven vil man helt klart kjenne igjen det opprinnelige eventyret, men jeg har utviklet karakterene og forsøkt å gjøre dem til mer levende personer av i dag. Det vil man for eksempel se i forholdet mellom Rødhette og bestemoren.
"Dårekisten teater" er en liten friteatergruppe med tilhold i Enebakk. De hadde lenge rene dukketeaterforestillinger. Den største publikumsuksessen er serien om "Lille blå", som ble spilt over tusen ganger på scenen, og vist på barne-TV på NRK. I de siste årene har de kombinert dukker, maskespill og skuespillteater, som de mener gir rom for større variasjon og frodigere spill.
Anne-Berit Haavind, ansvarlig leder for Trikkehallen på Kjelsås, sier at de ønsker å skape en ramme rundt disse månedlige søndagsforestillingene, med blant annet åpen kafé, slik at folk kan bli litt i huset både før og etter selve forestillingen.
- Siden vi tok i bruk Trikkehallen som kulturhus i bydelen for tre år siden, har de månedlige barneforestillingene vært en fast del av programmet vårt, forteller hun.
Forestillingen starter klokken 13.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag