*Nettavisen* Nyheter.

Rødt: - Han er på feil jorde!

Rødts leder, Bjørnar Moxnes, sier at det må tilrettelegges slik at barn med innvandrerforeldre kommer seg tidlig i barnehage. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Bjørnar Moxnes går rett i strupen på Mazyar Keshvari, etter uttalelsen om at manglende norsk språk må behandles som omsorgssvikt.

08.01.15 08:08

OSLO: Bjørnar Moxnes, leder av Rødt, mener Frps Mazyar Keshvari, er helt på jordet når han vil koble barnevernet inn, dersom barn ikke kan norsk ved skolestart.

- Han er ikke bare på jordet, men på feil jorde!

Det var i går at Keshvari uttalte til dittOslo at det bør behandles som omsorgssvikt dersom barn ikke kan norsk ved skolestart.

- Om et etnisk norsk barn starter på skolen uten språk, ville det blitt tatt tak i med en gang. Det bør det i slike saker også, uttalte han.

Det var i forbindelse med Bergens bestemmelser om et makstak på minoritetsspråklige barn i barnehager, at Keshvari uttalte seg.

Han mener at et slik makstak ikke er gjennomførbart i Oslo, og at det må andre kluter til.

- Når en barnehage har nådd et makstak og ikke kan ta inn flere barn, hvor skal disse gå på barnehage da? kommenterte Keshvari.

Barnevernet er ikke løsningen

Akkurat det er Bjørnar Moxnes enig i. Han støtter heller ikke at Oslo skal sette et makstak på antall minoritetsspråklige barn en barnehage.

- Det støtter vel ingen i Oslo-politikken. Det vil bare føre til at barn med minoritetsbakgrunn må gå i en barnehage langt unna der de bor, når taket er nådd. Det løser ingen problemer, men skaper en del nye problemer, sier han.

Men å koble inn barnevernet er absolutt ingen løsning, sier Rødt-lederen.

Han mener Keshvari ikke har satt seg inn i saken og at problemet i Oslo er at barn med språkproblemer ikke får den hjelpen de trenger fordi barnehagene mangler resursser.

- I stedet for å ta tak i de virkelige problemene, prøver Frp å avspore debatten ved å pushe barnevernet på foreldrene. Det viser i grunn én ting: Keshvari er ikke bare på jordet, han er på feil jorde, sier Moxnes

Han mener at løsningene ligger i å senke terskelen for at barn begynner i barnehage. Rødt går inn for at alle 4- og 5-åringer skal få gratis kjernetid i barnehagen, og at det skal være gratis halvdagsplass i skolefritidsordninga.

- Dette er konkrete tiltak som vil hjelpe barn med å lære seg norsk, i stedet for Frps symbolpolitikk.

LES OGSÅ: Foreldre bør ikke få velge barnehage selv

Må sikre budsjettene

Moxnes går rett i strupen på både Keshvari og Frps politikk i denne sammenheng.

- Jeg vil anbefale Keshvari å sette seg inn saken før han begynner å slarve i media. Problemet i Oslo er jo at barn med språkproblemer ikke får den hjelpen de trenger, fordi barnehagene mangler ressurser, kommenterer Moxnes.

LES OGSÅ: - Den største feilen moren min gjorde var å ikke lære meg norsk

Han mener at politikerne må vi sikre at barnehagene har dyktige fagfolk med tid til å gjøre jobben sin, at barnehagene har råd til å sette inn vikarer ved fravær og råd til hente inn spesialpedagogene fra fagsentrene.

- På disse tre punktene står Keshvari og Frp til stryk, sier Rødt-lederen, og fortsetter:

- I stedet for korttenkt symbolpolitikk, burde Frp heller feie for egen dør. Det er jo i barnehagene den viktige språkopplæringa skjer, men hvert bidige år svinger Frp og Keshvari budsjettøksa over bydelene i Oslo.

Han mener det fører til at barnehagene ikke har råd til å sette inn vikarer når folk er syke, og til at bruken av fagsentrene går ned.

- Vi må jo spørre oss om hvordan Keshvari kombinerer sin rørende omsorg for barns språkopplæring med disse hardhendte kuttene i barnehagene? Eller er dette bare krokodilletårer fra Frp?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag