*Nettavisen* Nyheter.

Rødt krever bedre brannsikring

Rødt vil ha bedre brannsikring, samt sanksjoner mot gårdeiere som ikke følger påleggene. Foto: ARKIVFOTO: NILS SKUMSVOLL

18 mennesker døde i branner i Oslo i 2008. Rødt mener byrådet har sviktet brannsikring av eldre gårder.

OSLO: – Det døde seks mennesker i Urtegata 31 alene. Brannene viste at mange gårdeiere ikke bryr seg om å gjøre hva de kan for å forebygge skade og tap av liv ved brann, sier bystyrerepresentant Ingrid Baltzersen (R).

I 2008 døde 18 mennesker i brann i Oslo. Mange av disse døde som følge av dårlig brannsikkerhet i gamle bygårder, blant annet i en bygård i Urtegata, der seks mennesker mistet livet.

I desember 2008 tok Rødt initiativ til at Oslo kommune måtte ta grep om brannsikring i byen. Initiativet førte til et enstemmig bystyrevedtak. Nå foreligger saken fra byrådet, men Rødt karakteriserer saken som syltynn, og mener byrådet svikter.

– Byrådet går ikke nok inn i mulighetene Oslo kommune har til å stille krav til brannsikkerhet. Byrådet tar heller ikke opp mulighetene til å ta i bruk sanksjoner mot gårdeiere som ikke følger opp pålegg om å utbedre brannsikkerheten i gårdene sine, sier Baltzersen.

Rødt påpeker at både de private gårdeierne og kommunen har ansvar for brannsikring. Nå krever de flere tiltak for å bedre sikkerheten, blant annet ønsker de sanksjoner mot gårdeiere.

– Rødt har fått med seg alle partiene på at byrådet må se på mulighetene for å ta i bruk sanksjoner mot gårdeiere som ikke følger opp pålegg om å utbedre brannsikkerheten på sine eiendommer. Vi vil også foreslå en rekke andre tiltak. Vi vil blant annet at Oslo kommune skal innstallere sprinkleranlegg i alle kommunale bygninger, sier Baltzersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.